CHP Medya Planlama ve Sosyal Medya politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, katıldığı bir canlı yayında yerel seçimlere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdem, "Sayın İmamoğlu İBB'ye aday olursa tekrar yüzde 65'le seçilir. Meclis'te de en az yüzde 70 alır" dedi.

"Değişim" söylemlerinin gölgesi altında kurultaya hazırlanan CHP'de genel başkanlık tartışmaları da sürüyor. Yerel seçimlere Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde gidilmesinin tartışıldığı CHP'nin kurmaylarından Eren Erdem, KRT TV'de İnan Demirel'in hazırlayıp sunduğu 'Gündem Özel' programında, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeniden aday olması halinde seçimi kazanacağını savundu.

Erdem, "CHP'nin, Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde yerel seçime gitmesi dezavantaj oluşturur mu?" sorusunu "Kemal Bey'in en başarılı olduğu yer ittifak masası kurabilmek. Yerel seçimde de bunu en iyi yapacak kişi Kemal Bey'dir" diye konuştu.

"İMAMOĞLU İBB'DE YÜZDE 65, MECLİS'TE YÜZDE 70 ALIR"

Erdem, CHP'deki değişim çağrılarının hatırlatılması üzerine de "Sayın İmamoğlu İBB'ye aday olursa tekrar yüzde 65'le seçilir. Meclis'te de en az yüzde 70 alır. İmamoğlu çok iyi hizmetler yapmıştır" ifdelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım