Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, TV 100'de katıldığı programda gazeteci Sevilay Yılman'a saçı ve soyadı üzerinden yüklendi.

İnce, TV 100’de yayınlanan “Az önce konuştum” programında Candaş Tolga Işık'ın konuğu oldu. Işık, Muharrem İnce'ye Gazeteci Sevilay Yılman'ın daha önce ortaya çıkardığı şahsi hesaplarıyla ilgili iddiaları sormak istedi. İnce kendisine yöneltilen soru üzerine daha önce A Haber'de çalışan gazeteci Sevilay Yılman’ı soyadı ve saçı üzerinden vurmaya çalıştı. İnce, "Hangi saçlı, Sevilay Yükselir mi Sevilay Yılman mı? Saçını değiştirdi, soyadını değiştirdi, şimdi solcu oldu. Hangisi?" dedi. 

YILMAN'DAN CEVAP GELDİ: "ÜSLUBUNUZA ŞAŞIRMADIM"

İnce'nin açıklamasına Twitter üzerinden cevap veren Sevilay Yılman, soyadını eşinden boşandığı için değiştirdiğini belirterek, “Üslubunuza şaşırmadım. Yakışanı yaptınız. Ancak soyadımı eşimden boşandığım için değiştirdim. Saçlarımı da keyfim öyle istediği için ama sosyal demokratlığım hiç değişmedi. Ayrıca mesele ben değilim“ sözleriyle karşılık verdi.

"NEDEN ŞAHSİ HESABINIZIN İNCELENMESİNE İZİN VERMEDİNİZ?"

Sevilay Yılman paylaşımının devamında Muharrem İnce ile ilgili iddiayı tekrar hatırlatırken "Candaş Tolga Işık’ın sorusunu çarpıtmadan yanıtlayın! Candaş size daha önce benim bir yayında dile getirmiş olduğum şu soruyu sordu. Siz partiyi kurduğunuzda partinin giderlerini 2 hesap üzerinden gördünüz. Biri resmi diğeri şahsi hesabınızdı. Giderlerin çoğu yeterli gelmediği için şahsi hesabınızdan karşıladınız ve siz talep etmelerine rağmen partinin yetkili kurullarına şahsi hesabı açma konusunda neden direnç gösterdiniz? Neden şahsi hesabınızın incelenmesine izin vermediniz? Ve sizinle birlikte CHP’den ayrılan başta Gaye Uluser olmak üzere 6 kurmayınız ile bu yüzden tartışma yaşadınız mı?“ diye sordu.

Editör: Yadigar Hanım