ANASİAD; “Ticari Kaygılar Nedeniyle İş İnsanlarımız Bursa’ya Yatırım Yapmak İstemiyor! Yatırımın Güvencesi ANASİAD’tır!”
Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Merkezi yönetimi, Bursa’ya yabancı yatırımının geçen yıllara göre yüzde 40 oranlarında azaldığına vurgu yaparak; “Bazı ekonomik ve ticri sorunlar nedeniyle iş adamları işten soğuyor ve yatırımdan vazgeçiyor. Dernek olarak görevimiz bu sorunları gidermek ve yerli yetkililerle sorunları ele almak zorundayız. Yatırımın güvencesi ANASİAD’tır.”

Erik Kilosu Tezgahlarda 500 TL'ye Satışta Erik Kilosu Tezgahlarda 500 TL'ye Satışta

ANASİAD Genel Başkanı Hakan Birkan; “İlimiz sanayi, maden ve tarım sektöründe Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olarak 17 OSB ve lokal bölgelerde olmak üzere 2 binden fazla fabrika ve 15 bin işletme faaliyet göstermektedir. 450 bin fiziki imkanlarıyla Bursa’ya değer katan işçiye ev sahipliği yapan Bursa’da en büyük tehlike sanayicinin kendini yalnız hissetmesidir. İl dışından Bursa’ya yurtdışı da dahil olmak üzere elimizdeki verilere göre 500 kadar müteşebbis yeni fabrikalar kurmak için müracaatlarda bulunmuş ancak; sonradan yaşanan bazı gelişmeler nedeniyle bir çoğu taleplerini dondurmayı tercih etmiştir.” dedi.

Birkan; ” Bizim kentimizde bir an önce sanayileşmeyi ve mevcut sanayiyi disiplin altına almamız gerekli. Tek çaremiz sanayinin desantralizasyonudur. Kontrolsüz gelişen sanayi, sanayi de çalışacak nüfus, ekonomik cazibe yoğun göçe sebep olmuş, bu duruma planlarla zamanında çözüm bulunamadığı için barınma ihtiyacından kaynaklı hızlı kaçak yapılaşma, kontrolsüz büyüme kentimizi içinde bulunduğumuz hale getirdi. Bursa’da planlı başlayan sanayileşme ardından planlı bir disiplin altına alınamadı ve yatırımcı kararları ile sanayi alanları oluştu. Sanayici belirli bir bölgede arazi sahibi oldu, ardından oraya mevzi olarak fabrikalar yapıldı, daha sonra diğer yatırımcılarda çevresinde yer alarak sanayi bölgesi oluştu. Ardından buralar ıslah edilerek OSB’lere dönüştü. Bursa’da artık planlı sanayi bölgelerinin hakim ortak olarak yapılması bir zaruri şarttır. Valilik-Büyükşehir- İlçe Belediyeleri- OSB Yönetimleri ve diğer paydaşlarının alacağı ortak kararlarla sanayinin sınırı belirlenmelidir. Sanayicinin taşınacağı mevkiler belirlenmeli ve ruhsatlı dayanıklı yapılara taşınmalı, şehir içi rahatlatılmalıdır. Eğer bu gerçekleştirilirse yabancı yatırım olarak yılda 30 milyar dolayında kente giriş olacaktır. Sanayici kazanırsa Bursa nefes alır.” dedi.

Editör: Habererk Com