Altın fiyatyları yeni haftaya da hareketli girdi. Fed'in faiz kararını açıklanmasının beklendiği haftada altın fiyatlarının ne olacağı da merakla bekleniyor.

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcısının merakla beklediği açıklamalarda bulundu. Memiş, altın fiyatlarında kısa vadede geri çekilme yaşanacağını belirterek Mart ayı itibariyle yeniden yükseliş beklediğini, Haziran ayında ise rekorlar gelebileceğini kaydetti.

Memiş, altın yatırımcılarına sakince bekleme önerisinde bulunarak, Fed’in faiz kararının ardından yaşanacak düşüşün yeni bir alım fırsatı doğurabileceğini söyledi.

İslam Memiş, “Ocak ayını altın fiyatları yükselişle tamamlıyor. 1114 TL seviyesinde yıla başlayan gram altın serbest piyasalarda 1195 TL seviyesine kadar yükseldi. Şu anda da 1178 ila 1182 TL seviyelerinde seyrediyor. Ancak önümüzdeki 2-3 hafta boyunca biraz daha dalgalı bir şekilde işlemler gerçekleşebilir" ifadelerini kullandı.

"GRAM ALTIN 1120 SEVİYESİNE ÇEKİLEBİLİR"

FED'in piyasaların beklentisi doğrultusunda 25 baz puanlık bir faiz artırımına gideceğini, bunun da ons tarafında kısa vadeli bir toparlanmaya neden olabileceğini ifade eden Memiş, şunları söyledi:

"Ancak bu önümüzdeki 2 veya 3 haftalık sürece baktığımız zaman altının ons seviyesinde 1850 dolar seviyelerine kadar bir gerileme bekliyoruz. Tahminimiz bu yönde bu da gram altın/TL seviyesine şu anda 1182 lira olan seviyesine 1140 lira veya 1120 lira seviyesine kadar geri çekebilir.

Dolayısıyla kısa vadede bir geri çekilme ancak orta ve uzun vadede tekrar mart ayı itibari ile yükselişini sürdürecek bir gram altın karşımızda olabilir. Gram altında orta vadede 1280, 1350, 1450 ve 1500 TL rakamlarının üst seviyelerini görmeye devam edeceğiz diye tahmin ediyorum. Özellikle Haziran ayından sonra hem dolar kurundan hem de ons altından almış olduğu destekle yeni rekorlar test edilebilir.

Kısa vadede öngördüğümüz geri çekilmeler altın almayı ihmal etmiş altın almamış ya da eline yeni nakit geçmiş olan yatırımcısına da bir fırsat vereceğini tahmin ediyorum. Ancak elinde altın bulunan yatırımcısının da acele etmemesini önümüzdeki aylarda tekrar bu yükselişlerin devam edeceği bilgisini paylaşabiliriz. “

Editör: Yadigar Hanım