Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, doların ulaşabileceği en yüksek seviyeyi duyurdu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tv100.com’da “Tatlı para illüzyonu” başlığıyla bir yazı yayınladı.

Memiş, döviz piyasasına ilişkin olarak “dolar 45’ten 55’e çıkabilir mi? Bana göre evet” dedi ve dövizde olanlar veya döviz almayı planlayanlar için önemli uyarılarda bulundu. Ayrıca, son zamanlarda Merkez Bankası’nın açıkladığı faiz politikasını ele aldı ve faizlerin düşürüleceği zamanı vurguladı.

İslam Memiş'ten ters köşe yapacak altın uyarısı İslam Memiş'ten ters köşe yapacak altın uyarısı

İSLAM MEMİŞ’İN YAZISINDAN ALINTILAR

“2024 yılının sonuna kadar faizler yüksek seviyede kalacak. KKM’de 18’den 29’a çıkan bir kurdan bahsediyoruz. Faiz indirimi sürecinde 45’ten 55’e yükselir mi? Bence öyle. O gün geldiğinde, elindeki parayla mal alamayacaklarını fark edecek milyonlarca insan var. Bunlar illüzyona kapılan uykuculardır. Onlar için artık yapılacak bir şey yok. Onları mutlu edecek tek şey kira ödemek. Mal sahibi olamayacaklar ama kiracı olabilecekler. Ve 2024 yılının sonunda.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI

Merkez Bankası, yılın son toplantısında faiz oranlarını belirledi. Para Politikası Kurulu, piyasa beklentilerine paralel olarak politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 42,5’e çıkardı. Merkez Bankası, “Kurul, dezenflasyon sağlamak için gereken parasal sıkılığa önemli ölçüde ulaşıldığını değerlendirerek parasal sıkılaştırma hızını azaltmıştır. Kurul, parasal sıkılaştırma adımlarını en kısa sürede bitirmeyi planlamaktadır” diyerek faiz artış sürecinin gelecek ay bitebileceğini belirtti.

Kaynak: Haber merkezi