Para piyasaları, Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) 20-21 Eylül tarihlerinde yapacağı toplantıya kilitlendi. Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, FED'in faiz kararından sonra doların düşüşe geçeceğini söyledi.

FED'in faiz kararından sonra dolarda geri çekilmelerin yaşanabileceğini belirten Memiş, gram altın için de düşüş olabileceğini iddia etti. Memiş "FED, 20-21 Eylül’de faiz kararını açıklayacak. Ons altın fiyatı dar bant aralığında sıkıştı. 1.700 ila 1.720 dolar aralığında hareket ediyor. FED'in faiz artırımı ile 1.680 dolara kadar geri çekilme olabilir, gram altın düşebilir. Makas aralığından dolayı gram altının 1.000 lira altına sarkmalar mümkün olmayabilir" dedi.

İslam Memiş, gram altında 1000 lira seviyesini bekleyenlerin umutlanmaması gerektiğini ifade ederek, "Gram altın makas aralığından dolayı 1.000 liranın altına düşmesi mümkün değil. Ons altın FED etkisiyle 1.680 dolara kadar düşebilir" ifadelerini kullandı.

BORSADA EYLÜL'DE HEM DİP HEM ZİRVE VAR

İçeriden desteklenen bir TL olduğuna değinen İslam Memiş, borsaya ilişkin de açıklamalarda bulundu. Borsanın Eylül ayında hem dip hem de zirveyi göreceğini kaydeden Memiş, "3.000 altına sarkmalar olabilir ama borsanın yoluna devam etmesi için bu teknik düzeltmeyi yapması gerekir. Kar satışı mutlaka gelecektir. Yüzde 3 ila yüzde 4 kar satışları olabilir. Borsa tarafındaki artış devam edebilir bir süre daha. Bu artışlar ayrıca bir takım çalışmaların habercisidir" diye konuştu.

Editör: Yadigar Hanım