Odatv’den Masum Gök’ün haberine göre, TBMM eski başkanı İsmail Kahraman'ın damadı Sinan Yıldırım'la, deri imparatoru İskefe Holding'in sahibi Bilal Alkoç aynı FETÖ dosyasında sanık olarak yer aldı.

FETÖ'nün en büyük finansal yapılarından biri olan Kaynak Holding hakkında açılan dava sonrası örgütün mali yapısına büyük darbe vuruldu. Bu holdingle bağlantısı olan birçok şirket hakkında da incelemeler yapılıp, davalar açıldı.

Bu şirketlerden biri de Central Hospital adlı hastanenin bağlı olduğu Yeni Dünya Sağlık Hizmetleri A.Ş idi. Bu şirketin sahipleri TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman'ın damadı Sinan Yıldırım ve İskefe Holding'in sahibi Bilal Alkoç'tu. İki isim de 15 Temmuz darbe girişiminden önce yurtdışına kaçtı. 2016 yılında Yeni Dünya Sağlık Hizmetleri A.Ş'ye kayyum atandı.

“TAHİR BEY ABD”

2016 yılında yapılan kayyum atamasından sonra 2017 yılında şirket ve yöneticileri hakkında soruşturma açıldı. Yapılan incelemeler sonucunda bu şirketin FETÖ'nün diğer şirketlerine para aktardığı MASAK raporlarıyla tespit edildi. Ayrıca şirket merkezinde yapılan incelemelerde zarf içinde FETÖ için önemli olan 5 adet 1 dolar ele geçirildi. Zarfın üzerinde ise "Tahir Bey ABD" yazıyordu. Öte yandan Samanyolu'nda yayınlanan Şubat Soğu dizisinde Tahir Mutlu isimli karakterle Fethullah Gülen canlandırılıyordu. Ayrıca Tahir ismini örgüt içinde MİT'in ilk mahrem imamı olan Murat Karabulut da kullanıyordu.

KAHRAMAN'IN DAMADI GÜLEN'İN DAMADIYLA İLETİŞİMDE

Kurtuluş Savaşı'na yönelik sözleriyle tepki çeken TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman'ın firari damadı Sinan Yıldırım'la ilgili de ilginç tespitler yer aldı.

Yapılan incelemeler sonucu Sinan Yıldırım'ın Fethullah Gülen'in özel kalemi ve damadı olan Cevdet Türkyolu ile iletişimi tespit edildi. Sinan Yıldırım halen kaçak olarak ABD'de yaşamakta. İsmail Kahraman damadının firari olduğuna yönelik sorulara TBMM başkanı olduğu dönemde "Damadınız FETÖ firarisi mi" sorusuna “Onu ben bilemem. Şahıslara ait keyfiliktir” diye yanıt verdi.

DERİ İMPARATORU HAKKINDA FETÖ TESPİTLERİ

Yeni Dünya Sağlık Hizmetleri A.Ş'nin bir diğer ortağı olan deri imparatoru Bilal Alkoç hakkında da yürütülen soruşturma kapsamında da önemli tespitler yapıldı.

Bu tespitlerin bazıları şöyle:

- FETÖ'ye ait derneklerde yönetim kurulu üyeliği kaydı

- Telefonunda örgütün haberleşme ağı olan Bylock kullanması

- FETÖ'nün yöneticileri ile yapılan görüşmelerin HTS kaydı

6 YIL BEKLEDİ, SERBEST BIRAKILDI

2017 yılında açılan FETÖ soruşturmasında Bilal Alkoç hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ancak yurtdışına çıktığı için bir yargılama yapılamadı. Bilal Alkoç 2015 yılının aralık ayında yurtdışına çıktı. Ortağı olduğu şirkete kayyum atanmasına, birçok FETÖ soruşturmasında isminin geçmesine rağmen Türkiye'ye gelmedi. Ülkeye gelmek için 6 yıl bekleyen Bilal Alkoç 2022 yılının ilk aylarında Türkiye'ye geldi.

İşadamı Bilal Alkoç hakkındaki iddialarla ilgili 9 Mart 2022 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavclığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda avukatı nezaretinde şüpheli sıfatıyla ifade verdi. İfadesinde sağlık sorunları nedeniyle Yunanistan'a gittiğini belirten Bilal Alkoç, 6 yıl burada kaldığını söyledi. Bank Asya'da hesabı olduğunu kabul eden deri imparatoru, Bylock çıkan telefon hattını kendisinin kullanmadığını, İskefe Holding'te başka şirket çalışanının kullandığını öne sürdü.

Öte yandan Yeni Dünya Sağlık Hizmetleri A.Ş'den FETÖ şirketlerine yapılan para transferlerinde ise imzasının taklit edildiğini iddia etti. Ayrıca Bilal Alkoç şüpheli sıfatıyla verdiği ifade sonrası serbest bırakıldı.

Editör: Gökçe Sevim