Habererk Genel Yayın Yönetmeni ve gazeteci İsmail Türk, Gizem Fidan’ın konuğu oldu. Avukat Afşın Hatipoğlu ve Avukat Mehmet Taşdelen'in de konuk olduğu programda Türk siyaseti masaya yatırıldı. Katılımcıların hemen her konuda benzer fikirler beyan etmeleri Türk siyasetinde doğrunun herkesçe bilindiği ancak siyaset yapıcıların çıkarları uğruna bu doğruları görmezden geldiğini gösterir gibiydi.

İsmail Türk, Özgür Özel’in adaylık kararından Türk siyasetinin temel taşlarına kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu. Akşener’in “herkes adayını çıkarsın” açıklamasıyla Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürdüğüne dikkat çeken İsmail Türk, dünyada 14 Mayıs seçimlerinin hileli olup olmadığının tartışıldığını açıkladı.

İsmail Türk, Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel’in kazanamayacağını bildiği için böyle davranıyor diyen katılımcılardan Afşin Hatipoğlu’na katıldığını açıklayarak sadece CHP’de değil tüm Türk siyasetinde topyekun değişiklik olması gerektiğini söyledi.

Türk, “Türkiye’de değişiklik talep edenlerle değişmeyeceğiz diyenler arasında tam bir benzerlik var. Adam 7 dönemdir belediye başkanı ama değişim istiyor ya da partide 80 yaşında adam Kılıçdaroğlu değişirse her şey yoluna girer diyor. Oysa bir genel başkanla olacak iş mi bu?” dedi.

“TÜRKİYE’DE SİYASET DEVLETLEŞTİRİLMİŞTİR”

“CHP’de demokrasi var diyerek yine bir kesimi orda tutmaya çalışıyorlar. Türkiye’de siyaset tamamen devletleştirilmiştir.  Özellikle iktidar muhalefeti çok güzel dizayn etmiştir.”

DÜNYA TÜRKİYE’DEKİ SEÇİMLERDE HİLE OLUP OLMADIĞINI KONUŞUYOR

“Ayrıca BM ve AGİT gibi kuruluşlar Türkiye’de seçimlerde hile olup olmadığını konuşurken biz CHP’de değişiklik olacak mı olmayacak mı onu konuşuyoruz.”

MERAL AKŞENER ERDOĞAN’IN EKMEĞİNE YAĞ SÜRDÜ!

Diğer siyasi partilerin elle tutulur politikalar üretemediğinden dem vuran İsmail Türk, “Meral hanım bir seslendi herkese. Herkes adayını çıkarsın dedi, bu Erdoğan’ın  adayları kazansın demek anlamına geliyordu. Ondan sonra o da çekildi kenara.”

Editör: Habererk Haber Merkezi