Yeni parti meselesine taraf değilim. Milliyetçi-Ülkücü ve Türkçü Toplumcu dünya görüşü sahibi olanların zorunlu ikametgahı MHP'dir. Millici düşünenlerin MHP ile bir kuvva ve rabıta kurmasını, siyasi ilişkiyi kaybetmeden sabretmesini (ısrarla) düşünenlerdenim. Sonuçta MHP 60 yıllık siyasi tarihin tezahürü ve milliyetçi siyasanın yegane literatürüne sahip. Dönemlik ve arızi durumları mikyas kabul ederek ters dönüşlerde bulunmanın ve yıpratıcı-yıkıcı tenkit salvolarına girmenin akıllı bir izahını bulamam.

İsmail ağabey bana sitem etmektedir. Yeni harekette samimi olduğunu zikretmeliyim. Ona öncelikle müteşekkirim; çünkü inandıklarımı ve (kimilerince) muhalif görüşlerimi HABERERK’te serdetmeye olgunlukla izin veriyor. İsmail Türk duygusal bir adam... Hareketin meftunuydu; kendince çile çekmiş ve bedel ödemiş bir Ülkücü. MHP erkine muhalifliğiyle tanındığını kabul etmeli… Devlet Bahçeli’ye bir türlü sıdk oluşturamadı, denemesine rağmen MHP erkiyle kafaca bütünleşemedi. Koray Aydın tecrübesi hepimizi malumu. İş bu sebep Meral Akşener hareketine dört elle sarıldığını biliyorum. Duygusallığı ve ani çıkışları belki onu kulvardan kulvara sürüklemekte ki hemen Meralizm-merkez parti rüzgarına kapılıverdi. MHP’den eni-konu bir kritik yapmadan rücu edişini eleştiriyorum.

Müsavat Dervişoğlu’nu yeni hareket içinde samimi bulduğumu yazmıştım; bu kanaatim caridir ve değişmemiştir. Müsavat başkanla değişik zeminlerde görüşme, danışma fırsatı bulduğum için rahatlıkla samimiyetini ifade edebiliyorum. İlk fişeği ateşleyen ve hatta Meral Akşener’e o gücü veren kendisidir. Tek sorun işin MHP'den kopma nevine gelişidir. O sorun da başlı başına her meseleyi bağlayan-kapsayan bir sorun. İsmail Türk şimdi merkezci olunca gömlek mi değiştirecek?!. Ne olursan ol gel.. teraneli bir siyaset içinde kendini ifade edemeyeceğini o da biliyor. İsmail Türk sanırım bu iddiama itiraz etmeyecektir.

Sn Dervişoğlu’nun teşkilatlarda bir karşılığı ve muhabbeti vardır; sevilir, saygı duyulur. elbet bir gün MHP'de onu göreceğiz; yuvasında, varoluşunun gerekliliğinde başka durum zikredilemez dahi... Harici isimlerin bir çıkar ve koltuk-paye beklentisinde olduklarını ısrarla dile getiriyorum. Elbette istisnai isimler vardır.. ve bunların başında (üzülmesin hiç) İsmail Türk gelmektedir.

Fakat İsmail Türk’e sormak lazım; inandığı şu MERKEZ siyasetinin ruhu, lafzı nedir? E.. Ülkücü tandansı olmayacaksa (nev hareketin) Ülkücü İsmail Türk’ün yapıda ne işi var? MHP yönetimine duygusal bir tepki ile öyle bir çırpıda gemiyi terk etmek olur mu? Bugün Sn.Dervişoğlu yeni parti içinde yol alacaksa bütün samimiyetine rağmen tenkit ederiz. İşin rengi çok değişmekte ve o sebep Ülkücü bildiğimiz her isim eleştiriye konu edilir.

MHP’nin kendine gelmesi ve iç muhasebesini özgürce yapabilmesi adına… Muhalif addedilen isimler MHP’de konuşa bilmeliydi… Olmuyorsa da sabırla beklenmeliydi.

Esasta iş siyaset, samimiyet testi değil. İsmail Türk elbet samimidir; fakat samimiyet yanlış karar ve tercihler aldırmaz anlamı doğurmaz.

Meral Akşener ve partisi iyi niyet darbeleriyle MHP’ye zarar verecektir.

Yeni Parti hareketinin ömrü olmayacaktır.

Merkez, sağ martavalı politik jargondan ekmek çıkmaz; milliyetçi-ideolojik çizgiden de şaşılmaz; şayet Türk Milliyetçisi isek…

Müsavat Dervişoğlu ve İsmail Türk Ülkücüdür ve MHP ile mündemiçtir. Yeni parti ne onlara ne Ülkücü adama kâr sağlamaz! Umarım tez vakit yanlıştan dönerler.

TANRI TÜRK IRKINI KORUSUN!