İsmailağa cemaatinin lideri olan Hasan Kılıç, 93 yaşında hayatını kaybetti. Cemaatin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, “Şeyhimiz Hasan Efendi Hazretlerimiz (Kuddise Sirruhû) Allah’ın rahmetine kavuşmuştur. Tüm Ümmet-i Muhammed’e başsağlığı dileriz!” ifadelerine yer verildi.

Hasan Kılıç Kimdir?

1930 yılında Trabzon Çaykara’da dünyaya gelen Hasan Kılıç, eğitimini memleketinde tamamladı. 23 Haziran 2022’de Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefatı üzerine, Kılıç İsmailağa Cemaati’nin yeni lideri olarak göreve başladı. Ustaosmanoğlu’nun vasiyetinde, “Hayatımın son anına kadar cemaatimin başındayım. Vefatımdan sonra yerime Hasan Efendi’yi bırakıyorum” dediği biliniyor.

77 İlde Çocuk İstismarı Operasyonu: 156 Gözaltı 77 İlde Çocuk İstismarı Operasyonu: 156 Gözaltı

Cübbeli Ahmet ile Yaşanan Polemik Ahmet Mahmut Ünlü, nam-ı diğer “Cübbeli Ahmet Hoca”, İsmailağa Cemaati ile yaşadığı anlaşmazlık sonucu cemaatten ayrıldı. Ünlü, Hasan Efendi’nin liderliğini tanımadığını belirtti ve bu sebeple cemaatle ilişkisinin kesildiği iddia edildi. Cemaat, Ünlü’nün tavırlarını eleştiren ve onun cemaatle bağının olmadığını vurgulayan bir açıklama yayınladı.

Ünlü, YouTube kanalında yaptığı açıklamada, cemaatin kendisi hakkında yayınladığı yazının zamanlamasını eleştirdi ve “Bunlar tarikatın dibine dinamit koyuyor” diyerek tepki gösterdi.

Cübbeli Ahmet’e Verilen Ültimatom 3 Kasım 2023’te, İsmailağa Cemaati, Ünlü’nün cemaat içindeki gizli konuları kamuoyuna açıklamasını eleştiren bir bildiri yayınladı. Bildiride, Ünlü’nün bu konularda cemaatin önde gelenleriyle defalarca görüştüğü ve her seferinde özür dilediği, ancak yine de mahrem konuları kamuoyuna taşımayacağına dair sözlerini tutmadığı belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi