Lübnanlı politikacı Züheyr el-Cüveyd, Avrupa ve ABD diplomatlarının, İsrail'in iki cephede savaşacak kapasitede olmadığını bildikleri için Lübnan'ın İsrail'e karşı savaş başlatmamaya ikna etmeye çalıştıklarını ifade etti.

İsrail’le ihracat ve ithalat tamamen durduruldu İsrail’le ihracat ve ithalat tamamen durduruldu

İstanbul’daki Avrupa Filistin Forumu’na katılan Lübnanlı milletvekili, İşçi Direniş Cephesi partisinin lideri Züheyr el-Cüveyd, Sputnik’ten Maksim Durnev’e yaptığı açıklamasında, “Cephe zaten var. Yeni cephenin açılmasını konuşmanın hiçbir anlamı yok. Çatışmalar yaşanıyor. Yaklaşık 150 direniş savaşçısı hayatını kaybetti. Siviller köylerini terk etmek zorunda kaldı. Her gün karşılıklı saldırılar düzenleniyor. Ama İsrail şimdilik sadece Lübnan’ın genelinde değil sadece güneyine saldırıyor. Güneyde direniş İsrail’in saldırılarını püskürtecek güçte, verilen karşılık da İsrail’in saldırılarından daha şiddetli” ifadesini kullandı.

“Aslında İsrail, Lübnan’la savaşmak istemiyor” diyen politikacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu nedenle ABD Dışişleri Bakanı ile çeşitli Avrupalı ve Fransız müzakereciler düzenli olarak Beyrut'a geliyor, dedikleri gibi savaş genişlemesin diye yeni cephenin açılmamasını istiyorlar. Çünkü şunu anlıyorlar ki, 62 gün içinde Hamas’ın elindeki tek bir esiri silah yoluyla geri alamayan, Yahya Sinvar’ı öldüremeyen İsrail, Hizbullah’a karşı savaşamaz. Hizbullah, Suriye’de savaş deneyimini kazandı. Sizi temin ederim ki İsrail Lübnan'la savaşmak istemiyor.” (Sputnik)

Editör: Habererk Haber Merkezi