Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı? Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı?

KONDA Araştırma’nın yaptığı son İstanbul anketi, kararsız oyların dağıtılmasının ardından dikkate değer bir sonuç ortaya koydu. 2-3 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen ankette, 2.489 katılımcı ile yüz yüze görüşüldü. Ankette, 18 yaş ve üstü katılımcılara cinsiyet ve yaş kotaları uygulanarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için tercihleri soruldu.

Ankete göre, Ekrem İmamoğlu’nu tercih edenlerin oranı %38,2 iken, Murat Kurum’u tercih edenlerin oranı %32,2 olarak belirlendi. Kararsızların oranı %6, diğer adaylara yönelik destek ise %12,5 olarak kaydedildi.

Kararsız oyların dağıtılmasının ardından, CHP adayı Ekrem İmamoğlu’na destek %46,1’e yükselirken, Murat Kurum’a olan destek %38,8 olarak hesaplandı. Katılımcılardan oy tercihlerini işaretlemeleri istendiğinde, Ekrem İmamoğlu için %46, Murat Kurum için ise %38,9 oranında yanıt alındı. Bu sonuçlar, İstanbul seçimleri öncesinde kamuoyunun nabzını tutan önemli göstergeler arasında yer alıyor.

Kaynak: Haber Merkezi