İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik İstanbul merkezli operasyonda, aralarında Yunanistan’daki Lavrion Kampı'nda eğitim alan bir örgüt üyesinin de olduğu 14 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden bugün yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK/PYD/YPG silahlı terör örgütlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt mensuplarının tespit edilmesi ve yakalanması için çalışma başlattı.

Bu çalışmalarda, örgütün Yunanistan'daki Lavroin Kampı’nda eğitim alan bir kişi ile Devrimci Gençlik Hareketi yapılanmasında faaliyet gösteren, kırsal alana eleman aktaran, bu kişilere güvenli ev temin ederek örgütsel iletişimi sağladıkları belirlenen şüpheliler tespit edildi.

Emniyet güçleri, 26 Eylül'de Eyüpsultan ilçesinde bir marketin kundaklanması eylemini gerçekleştirdiğinden şüphelenilenlerin de aralarında bulunduğu kişilere yönelik dün sabah 10 ilçedeki 20 farklı adres ile şehir dışındaki 2 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, 14 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda, PKK’yı temsil eden sözde bayraklar ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Kaynak: anka