İstanbul Esenyurt’ta park içinde uyuşturucu madde alan şahıslar, müdahaleye gelen sağlık çalışanlarına demir sopayla saldırdı.

Olay, geçtiğimiz pazar Esenyurt Mehterçeşme Mahallesi’nde meydana geldi. Madde bağımlısı bir kişinin krize girdiğini gören vatandaşlar, ambulans çağırdı. Olay yerine giden sağlık ekiplerinin, polis ekiplerinin gelerek bölgede güvenliği sağlamasını beklerken, madde kullanan şahıslardan biri, ambulanstaki sağlık çalışanlarına “Neden arkadaşımıza yardım etmiyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.

Sağlık çalışanları, polis ekipleri gelmeden müdahale edemeyeceklerini söylemelerine rağmen sinirli şahıs elindeki demir sopayla ambulansın sol ön camına vurarak kırdı.

Etrafa saçılan cam parçaları sağlık çalışanı Recep Ayhan'ın yüzüne ve gözüne saplandı. Yaralanan Ayhan, Esenyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ayhan, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Çam ve Sakura Hastanesi’ne sevk edildi. 

Recep Ayhan, yaşadığı korku dolu anları şöyle anlattı:

“112 Komuta Merkezi’ne madde kullanan şahıslar ile ilgili bir vaka geldi. Biz olay yerine gittiğimizde henüz olay yeri güvenliğinin olmadığını gördük. Dolayısıyla yaklaşık yarım saat polis ekiplerini bekledik. Bu süreçte madde kullanan şahıslardan biri ‘Neden müdahale etmiyorsunuz? Neden arkadaşımıza yardım etmiyorsunuz?’ diye sordu. Ardından biz de bu durumlarda polis olmadan olay yerine giremediğimizi söyledik. 5 dakika sonra ellerindeki demir sopa ile sürücü koltuğu tarafına gelerek ambulansın camına iki kez vurarak kırdılar. Cam yüzümü kesti ve küçük bir parça da gözüme girdi” dedi.

Olay sonrası ilk müdahale için hastaneye gittiklerini ifade eden Ayhan, “İlk müdahalenin yapılması amacıyla ambulansı çalıştırıp hastaneye gittik. Esenyurt Devlet Hastanesi’nde ilk müdahale ve göz yıkama işlemim yapıldı. Gözümde ciddi bir hasar olma ihtimaline karşı başka bir hastaneye nakledildim. Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde geçtim ve bir gece kaldıktan sonra taburcu edildim” diye konuştu.

Editör: Yadigar Hanım