Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman ve Adana başta olmak üzere çok sayıda ili etkileyen, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem tüm Türkiye'yi derinden sarstı.

Prof. Dr. Celal Şengör, büyük yıkıma neden olan ve çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep olan depremin ardından merak edilen soruyu yanıtladı.

Prof. Dr. Şengör, tv100 ekranlarında canlı yayınlanan "Az Önce Konuştum Deprem Özel" programında deprem bakımından İstanbul’un en güvenli ve riskli ilçelerini tek tek sıraladı.

Anadolu Hisarı; Ataşehir, Kartal ve Pendik’in kuzeyinin sağlam olduğunu belirten Prof. Dr. Celal Şengör, “Anadolu Yakası’nın Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün güneyi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün güneyine bir şerit çiz sahile paralel. Anadolu Hisarı; Ataşehir, Kartal ve Pendik’in kuzeyi sağlamdır” ifadelerini kullandı.

“BU BÖGELERİN TABAKALARI GENÇ”

Küçükçekmece ve Beylikdüzü’nün deprem açısından sıkıntılı bölgeler olduğunu ifade eden Şengör, bu bölgelerin tabakalarının genç olduğunu söyledi.

Şengör, öte yandan Avcılar’ın denize eğimli olduğunu belirtti. Şengör, tarihi yarımada bölgesinin zeminin ise çok sağlam olduğunu aktardı. Ünlü yer bilimci ayrıca; Etiler, Beşiktaş ve Ulus’un da sahil bölgeleri hariç sağlam olduğunu belirtti.
 

Editör: Ali Özyiğit