Reuters haber ajansına göre, Türkiye'nin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki hafta Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankalarla bir araya geleceğini duyurdu.

Konuyla ilgili bankacılara yakın kaynaklar, toplantının muhtemelen gelecek haftanın Perşembe günü gerçekleşeceğini belirtti.

"DOĞAL BİR TOPLANTI"

Üst düzey bir bankacı, "Bu, yapılması gereken doğal bir toplantıdır" dedi.

Kaynaklar, toplantının yeni bakanla sektör değerlendirmesi yapılması ve güncel konuların tartışılması amacıyla gerçekleştirileceğini ifade etti.

Son 1.5-2 yıl boyunca bankacılık sektörü, alışılmadık ekonomi politikalarına maruz kalmış ve sektör temsilcileri, bu uygulamaların kaldırılmasını zaman zaman eleştirmişti.

'RASYONEL ZEMİN' VURGUSU YAPMIŞTI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in atanmasının ardından piyasalarda, daha geleneksel politikalara geçiş beklentisi artmıştı. Şimşek, atanmasının hemen ardından "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme seçeneği kalmamıştır" açıklamasını yapmıştı.

Şimşek, Twitter'da yaptığı paylaşımda da "Öngörülebilirliği artıracak kurallar temelinde politika yapıcılığına bağlılığımızı teyit ediyoruz" ifadesini kullanmıştı.

Editör: Habererk Com