İşsizlik, yüksek enflasyon ve ekonomik kriz altında ezilen vatandaşlar, artık en temel gıda maddelerine bile ulaşmakta zorluk çekiyor. Gıda maddelerini bakkalara yazdıran, borçlarını ise kredi çekerek ödemeye çalışan vatandaşlar, lokmasını da iyice küçülttü.

Krizle birlikte hayatımıza giren bardakla satış dönemi de artık işlemez duruma geldi. Vatandaşlar artık bardakla aldıkları yağı, salçayı şekeri bile yazdırırken, bakkalların veresiye defteri de iyiden iyiye kabardı. 

TELE1'in haberine göre, İstanbul Şişli Kuştepe’de bakkal işleten Metin Salih Şentürk günlük hayatında en çok duyduğu kelimenin ‘açık’ olduğunu söyledi. Bakkalına gelen müşterilerin ‘Açık şeker, salça, yağ, fasülye’ istediğini bunları da deftere yazdırdıklarını belirtti.

Kilo ile satışın artık unutulduğunu söyleyen Şentürk, “Vatandaş şeker alamadığı için geliyor ‘5 liralık şeker verir misin?’ diyor onu da deftere yazdırıyor. Menemen yapacak mesela, ‘Yarım margarin 5 liralık salça, üç tane domates’ diyor sonra diyor ki ‘Bunları deftere yazar mısın?’ ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım