İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı düzenlediği tespit edilen ve gözaltına alınan Ahlam Albashır ile ilgili yeni belgeler ortaya çıkıyor.

Soruşturmayı derinleştiren TEM ekipleri, Ahlam Albashır ile Bilal Hassan'ın Türkiye'de karı-koca rolü yapabilmeleri için Suriye'de hazırlanan sahte evlilik belgesine ulaştı. Belgeye göre Albashır, 1000 Suriye dinarı karşısında Bilal Hassan ile evlendirildi.

SALDIRI ÖNCESİ ALIŞVERİŞ YAPMIŞ

Terörist Ahlam Albashir, yeni elde edilen görüntülerde Bilal Hassan ve Yasir El-Korali ile Taksim'e saat 15.00 sıralarında beyaz renkli hafif ticari bir araçla geliyor. Görüntülerde Ahlam Albashir'in elindeki çantayla araçtan indiği ve ardından aracın uzaklaştığı görülüyor.

Araçtan inen kadın terörist, saldırıdan dakikalar önce de bir mağazaya girerek makyaj malzemesi bakıyor. O anlar da güvenlik kamerasına yansıyor.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'un kalbi Taksim İstiklal Caddesi'nde, 13 Kasım saat 16.20'de patlama meydana geldi. Türkiye'yi yasa boğan hain saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 81 kişi yaralandı.  Bombayı bırakan şüphelinin Suriye uyruklu Ahlam Albashir (23) olduğu açıklandı.

Önceki akşam Albashir'in de aralarında bulunduğu 17 şüpheli tutuklandı. 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan şüpheliler, Marmara Cezaevi'ne götürüldü.

Editör: Yadigar Hanım