İstanbul Emniyet Müdürlüğüİstiklal Caddesi'nde pazar günü meydana gelen patlamanın ardından başlattığı operasyonları devam ederken, teröristler Ahlam Albashır ile Bilal Hassan'ı sınırdan geçirdikleri belirlenen iki şüpheli daha tespit edildi.

Şüpheliler, operasyonla yakalanarak gözaltına alınırken, Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Son olarak, saldırıyı düzenleyenlere yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen altı kişi daha gözaltına alındı. Toplam yeni gözaltı sayısı böylece sekize çıktı.

Gözaltına alınanlardan 5 kişinin ise Bulgaristan’da yakalandığı öğrenildi.

Cumhuriyet Başsavcı Sözcüsü Siyika Mileva, Bulgaristan ulusal haber ajansı BTA’ya yaptığı açıklamada, Türk güvenlik yetkilileri ile yapılan verimli işbirliği sonucu, üç Moldova vatandaşı ile iki Arap kökenli şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Mileva, şüphelilerin şimdilik 72 saat gözaltında kalacaklarını, ancak savcılığın şüphelileri tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edeceğini aktardı.

INTERPOL'UN KIRMIZI BÜLTENLE ARADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Bulgar basınına göre şüpheliler, bombalı saldırıdan üç gün sonra yasadışı yollarla Bulgaristan’a giriş yaptı.

Yakalanan şüpheliler arasında, Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı terörist Bilal Hassan’ın yakın yardımcısı olarak gösterilen Amran Abdulrami’nin de yer aldığı bildirildi.

Editör: Yadigar Hanım