İsveç Ordusu LGBT'lilerin  'onur' yürüyüşüne destek vermek için bir araya geldiler. LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel veya travesti) lerin  düzenlediği  'onur' yürüyüşüne destek vermek için İsveç Silahlı Kuvvetleri,  başkent Stockholm ve Göteborg'da EuroPride etkinlik yürüyüşlerine katıldı.LGBT simge ve bayraklarıyla yürüyüş yapan askerlerin dans gösterileri ise dikkat çekti. LGBT hakları için destek yürüyüşü düzenleyen İsveç ordusunun o anları sosyal medyada da gündem oldu.

LGBT nin anlamı nedir?

LGBTTIQ (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Travesti, Transseksüel, Intersex, Queer) biçimindedir..Cinsel yönelim, kadın ve erkek cinsiyetlerinin karşı ya da hemcinslerine karşı hissettiği duygusal veya cinsel bir his beslemesi durumu olarak tanımlanıyor.

LGBT Bayrağı renkleri ve anlamı

Gökkuşağı renklerinden oluşan,rengarenk haliyle bir sembol haline gelen LGBT bayrağı ilk olarak 1978 yılında San Francisco’daki eşcinsel özgürlük hareketi tarafından tasarlanmıştır. LGBT topluluğunun bir ifadesi olan yatay şeritli bayrak altı farklı rengi bir araya getirir.

Kırmızı: Hayatı ve yaşama sevincini temsil eder.

Turuncu: İç huzuru ve bağlılığı simgeler.

Sarı: Güneşi ve enerjiyi temsil eder.

Yeşil: Doğayı ve büyümeyi simgeler.

Mavi: Barışı ve sakinliği temsil eder.

Mor: Kendini ifade etme özgürlüğünü ve çeşitliliği simgeler

lgbt-1

Editör: Habererk Com