Daha önce kamuoyuna açıklanan dörtlü ittifak olarak adlandırılan Zafer Partisi, Memleket Partisi, Doğru Parti ve Adalet Partisi'nin kuracağı seçim ittifakı görüşmeleri sürerken Zafer Partisi ve Memleket Partisi'ndeki bazı yöneticilerin Seçimlere girmeye hak kazanamayan küçük partilerin İttifaka bir getirisi olmayacağı görüşünü yüksek sesle dile etirmeye başladı.. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde  bin imza bile toplayamayacak olan partilerin kurulacak olan İttifaka bir şey kazandırmayacağı bu tür partilerin Ankara'da bir daireden ibaret bir genel merkezlerinin olduğunu büyük illerde dahi teşkilat kuramadığını belirten  parti yöneticilerinin sayısı giderek artıyor...

EN BÜYÜK ENGEL, HANGİ PARTİNİN AMBLEMİ İLE SEÇİMLERE GİRİLECEK ?

İttifakın önündeki en büyük engellerden birisi de; her parti kendi amblemi ile mi yoksa bir partinin amblemi altında mı seçimlere girecek olması. Son günlerde yayınlanan anketlere göre Zafer Partisi büyük bir sıçrama yaparak 3,4-4,5 arası bir oy bandına oturmuş görünüyor. Buna Memleket Partisinin 1,5-2,5 çıkan oyları da eklenince kurulacak olan ittifakın seçim barajını aşabilecek bir oy potansiyeline ulaşacak olması..

Editör: Muharrem Kılı