İYİ Parti’nin Sivas Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Mehmet Ceylan, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’nasoysuz diyerek saldırdı.

Saadet Partisi bu sözlere yanıt verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün partisinin adaylarını tanıtmak için Sivas’a geldi. Burada düzenlenen aday tanıtım etkinliğinde, Sivas Belediye Başkan Adayı olarak Mehmet Ceylan’ın ismini duyurdu. Mehmet Ceylan, tanıtım etkinliğinde eski Sivas Belediye Başkanı ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile ilgili konuştu.

Ceylan, şöyle dedi: “AK Parti düzeni dedikleri o Milli Görüş anlayışı, 1989 yılında burada belediye başkanlığını elde ettiler. Sayın Genel Başkanım, Temel Karamollaoğlu denen bir kişi var, o burada daha 2. veya 3. ayında, ‘Cumhuriyet burada kuruldu burada yıkılacak’ dedi. Bu soysuzluk değil de ne? Bana diyorlar ki bu kadar sert konuşma. Nasıl konuşmayayım? Vallahi, billahi ipe de gitsem konuşacağım Sayın Genel Başkanım. Başınıza bela olmam inşallah” dedi.

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Mehmet Ceylan’ın sözlerine sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Karamollaoğlu’na karşı iftira atıldığını söyleyen Aydın, şöyle dedi: “Milli Görüş, Cumhuriyetimizin en önemli kurucu iradelerinden biridir. Genel Başkanımız Sn. Temel Karamollaoğlu’nun Sivas’ta gerçekleştirdiği, bugün bile hayırla ve özlemle anılan belediyecilik uygulaması bunun kanıtıdır! 96-97 yıllarında koalisyon ortağı olduğumuz, daha birkaç ay önce işbirliği yaptığımız bir siyasi partinin Genel Başkanına karşı aşağılık bir iftiraya girişmeyi soysuzluk sayıyoruz! İktidarın ajansıyla çalışan, iktidarın ajandasına göre hareket edenlere söyleyecek çok lafımız var; ama böyle bir şerefsizlik karşısında laf söylemek, lafı boşa harcamaktır! Apaçık bir yalanla Genel Başkanımızı hedef gösteren İYİ Parti Sivas Belediye Başkan Adayı olan şahsın hadsizliğini öncelikle İyi Parti’ye gönül vermiş vatandaşlarımıza, ardından değerli Sivaslılara ve aziz milletimize bırakıyoruz.”

Süleyman Soylu geri mi dönüyor? Süleyman Soylu geri mi dönüyor?

Kaynak: Haber merkezi