İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun CNN Türk ile yaptığı görüşme ve CHP ile olan ilişkiler hakkında önemli açıklamalarda bulunduğu belirtildi. Dervişoğlu, parti içi transfer iddiaları ve FETÖ ile mücadele konularında da değerlendirmelerde bulunmuş. CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova ile yapılan röportajda, Dervişoğlu'nun CHP'ye yönelik eleştirileri ve İYİ Parti'nin gelecek planlarına dair görüşlerini paylaştığı aktarıldı.

Dervişoğlu, İYİ Parti milletvekili Aykut Kaya'nın CHP'ye geçiş iddialarına ilişkin, partisinin grup toplantısında belirlenecek yol haritasına göre bir değerlendirme yapacaklarını ifade etti. Siyasi ahlakla bağdaşmayan uygulamalara karşı olduklarını ve bu konuda net bir tavır sergileyeceklerini belirtti.

Trabzonlu vekil hırsız diyen DEM'li vekili dövdü Trabzonlu vekil hırsız diyen DEM'li vekili dövdü

Ayrıca, İYİ Parti'den başka bir vekil geçişi olup olmayacağına dair endişeleri olmadığını, siyasi partilerin milletvekillerini dizayn etmesine karşı çıktığını ve bu durumun gelecek planlarına dönüşmesi halinde karşı hamlenin kaçınılmaz olacağını dile getirdi. CHP'ye yönelik uyarılarda bulunarak, Özel'e "Acemiliğine veriyorum. Çok bilen çok yanılır, çok konuşan çok hata yapar" mesajını iletti.

Dervişoğlu, Özel ile yaptığı önceki görüşmede bu rahatsızlıkları dile getirmediğini, ancak tehditkar bir tutum sergilemediğini vurguladı. Türkiye'nin geleceği konusunda Özel ile aynı görüşte olduklarını ve kırılma noktalarında birlikte hareket etmenin önemini vurguladı.

Kutuplaşma sorununa değinen Dervişoğlu, muhalefetin ve iktidarın tek bir eksene oturtulmaya çalışılmasının bir kutuplaştırma yöntemi olduğunu ve bu sorunun çözümünün sistemden kaynaklandığını ifade etti. Anayasa değişikliği konusunda İYİ Parti'nin müzakerelere açık olduğunu, ancak Atatürk ve Cumhuriyetin kuruluş ilkelerinin kırmızı çizgileri olduğunu belirtti.

Son olarak, Erdoğan ile olası bir görüşme konusunda, yeni seçilmiş genel başkan olarak tebrik ziyaretine icabet edeceğini, ancak şu ana kadar böyle bir randevulaşmanın olmadığını söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi