Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada başörtüsü için referandum çağrısında bulunmuş, bu çağrıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Ne oldu, çakma Orban’lık mı yapacaksın Erdoğan?" cevabını vermişti.

Başörtüsü konusundaki referandum tartışmalarına İYİ Parti de katıldı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu "Milletimizin zor ve çetin günler yaşadığı bugünlerde kapanmış tartışmaların siyasi saiklerle yeniden gündeme getirilmesi çabasının ülkemize bir kazanç getirmeyeceğine inanıyoruz. Bu doğrultuda milletimizin bugün bir referandum değil, derhal seçim sandığını beklediğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Zorlu Twitter'dan yaptığı paylaşımların ikincisinde ise şunları söyledi:

"Ancak eğer gerçekten bir anayasa değişikliği samimi bir şekilde isteniyorsa İYİ Parti olarak demokratik/parlamenter sistemin yeniden inşası kapsamında atılacak köklü adımlara bugün ve yarın da TBMM zemininde destek vermeye hazır olduğumuzu Milletimizin takdirlerine sunuyoruz."

MAHİR ÜNAL'IN AÇIKLAMALARINA DA YANIT VERDİ

Kürşad Zorlu, Mahir Ünal'ın dün Cumhuriyet ve türkçe ile ilgili tepki çeken açıklamalarına da yine sosyal medyadan cevap verdi. Zorlu, "Cumhuriyet, Türk Milleti için vazgeçilmez bir medeniyet projesidir. Büyük Atatürk’ün ifadesiyle “Cumhuriyet’in temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürüdür.” Dilimiz ve lügatimiz ise Cumhuriyet değerleriyle anlamlı ve varoluşsal bir konumdadır. Gerisi sadece safsatadır!" dedi.

Editör: Yadigar Hanım