İYİ Parti'nin, daha kuruluşunu bile tamamlamadan, bilcümle küffarın! hücumuna uğramasının nedenlerini, gayet iyi anlıyoruz. Onlar, kendi saltanatlarını sarsacak bir depremin öncü titreşimlerini hissettiler. Birileri haram ve haksız düzenlerini sürdürebilmek, birileri de koltuklarını korumak için, akıllarınca, muhtemel depreme karşı tedbir alıyorlar. Bunlara söylenecek sözlerimiz ayrı.

Pekiyi, İYİ'den yana yola çıkanlardan bazılarının, bu teşkilatlanma aşamasında, yalpalamasına ne diyelim?

Sürekli, kötüleme, sürekli kötüleme.

İYİ Parti, memleket idaresini eline aldı da bizim haberimiz mi yok?

Ya da yıllarca emek verdiniz, seçime girdiniz, parti birinci oldu da İYİ Parti'nin genel başkanı, başbakanlığı bir başkasına mı hediye etti ?

Mensuplarına katil diyen bir kadının kocasıyla koalisyon ortağı mı oldu?

Haini asmamak için, vekillerini komisyona sokmayarak idamın kaldırılmasını meclise mi indirdi?

Tecavüzcülere, hırsızlara ülkücü katillerine af çıkarırken, kendi arkadaşlarının mapus damlarında çürümesine imza mı attı?

Hareketin, baraj altı kalacağını göre göre seçim mi istedi?

Yine, seçim sath-ı mahallinde aylarca emek verip kazandırdığınız milletvekillerini, bir cümle ile yarıya mı indirdi, PKK'nın gerisine mi düşürdü?

Sizin kimliğiniz olan ideolojinizi, varlık sebebi düşüncenizi ,ayakları altına alan bir müptezele sizin adınıza hesap sorma sürecinden sıyrılıp, kendi adına koltuk kurtarma derdiyle, onun ayağının altını öper duruma mı geldi?

Yoksa partiyi götürüp hırsızların kuyruğuna mı taktı?

Daha delegesi bile oluşmamış partiye bu düşmanlığınız neden? Delege çoğunluğu kongre istedi de sizi mahkemelere sürüp koltuğunu kurtarmak için, iktidar ile işbirliğine mi girdi, İYİ Parti'nin genel başkanı?

İYİ Parti'nin genel başkanı, çocuğuyla, evlerden evlere haram milyonlar mı transfer etti? Hırsızlık paralarını mı sakladı? Yurt dışına giriş çıkış yaptırıp kara para mı akladı?

İYİ Parti iktidar oldu da rüşvet alan, hırsızlık yapan bakanlarını mı kurtardı?

Devletin bankasını hırsızlığına aracı mı etti? Ülkenin kaynaklarını, akrabalarının, yandaşlarının kasalarına mı doldurdu?

Vergiden kaçmak için yabacı adacıklarda offshore hesaplar açıp, paravan şirketler mi kurdu, İYİ Parti'nin yöneticileri?

İYİ'den yana görünüp kötülük perisi olanlaradır sözlerim. Bizim dışımızdakilerle konuşacağımız şeyler başkadır. Bu İYİ Parti, bütün bunları yaptıysa, biz de sizinle birlik olalım, yaşatmayalım onu. Ama yok, daha ortada bir şey yok. Durun bir, seçime girsin, bakalım görevden kaçıyor mu?

Görev alıp yanlış işler yapıyor mu?

Memleket meselelerinin çözümünde yeterli mi, yetersiz mi?

Hele bir meydana çıksın, bir icraata başlasın, elbette yanlışları da olacaktır. İşte o zaman biz de eleştireceğiz. Sorgusuz sualsiz biatçilerden değiliz.

Bir de görev beklemek, ayıp bir şey değildir. İstemeden, hiç bir şey olmuyor, elbette isteyeceksiniz. Fakat, isteyip alamayınca da alınmayacaksınız. İstemiyorduk numarası da yapmayın. Bunun dışında, daha ortada bir şey yokken, siz, eften püften şeyleri büyütüp sorun yaratmak istiyorsunuz, öküz altında buzağı arıyorsunuz. Elle tutulacak bir şey bulamayınca, şeytanca imalara sığınıyorsunuz. Hem nalına hem mıhına vurarak güya yol gösterme rollerine soyunuyorsunuz. Yıkıcısınız, ama Allah'tan çok fazla değilsiniz, yıkamıyorsunuz.

Muhalif olmanın verdiği güç, size tatlı geliyor, sizi afyonluyor.

MHP'de sürdürdüğünüz muhalifliği, İYİ Parti'de de yaşatmak istiyorsunuz.

Can çıkar, huy çıkmaz. Bu yüzden, değişmenizi beklemiyoruz.

Sizler, iflah olmaz müzmin muhaliflersiniz.