İYİ Parti, beş büyükşehirde belediye başkan adaylarını duyurdu.

Partinin Genel Başkanı Meral Akşener liderliğinde Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı yapıldı. Toplantı, İYİ Parti Genel Merkezi ek binasında saat 11.30’da başladı.

GİK üyeleri, aday belirleme yöntemini tartıştı ve kararlaştırdı. Aday listelerinin teslim edilmesi için görevliler atandı. Meral Akşener’in bu hafta gerçekleştireceği il ziyaretlerinin ayrıntıları ele alındı. GİK toplantısında, İstanbul ve Ankara’daki olası adaylar hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.

Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı? Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı?

5 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AÇIKLANDI

31 Mart’taki yerel seçimlerde İYİ Parti’nin Manisa, Adana, Antalya, Kayseri ve Samsun büyükşehir belediye başkan adayları açıklandı. Buna göre; Manisa’da Gürhan Özcan, Adana’da Ayyüce Türkeş, Antalya’da Nesrin Ünal, Kayseri’de Kazım Yücel ve Samsun’da İmren Nilay Tüfekçi aday olarak gösterildi.

“İSTANBUL VE ANKARA ADAYLARIMIZI OCAK AYINDA DUYURACAĞIZ”

DHA’nın haberine göre, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Zorlu, “Bu hafta Manisa ve Adana büyükşehir belediye başkan adaylarımızı ilan edeceğiz. GİK’te, Samsun ve Antalya büyükşehir adaylarımız konusunda mutabık kaldık. İstanbul ve Ankara için de arzumuz, ocak ayı içerisinde bu adaylarımızı ilan etmek yönündedir” ifadelerini kullandı. İYİ Partili Kürşad Zorlu, parti genel merkezinde yapılan GİK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Zorlu, yerel seçimlere yönelik il ve bölge ziyaretlerinin devam ettiğini söyledi. “Buna göre 6 Ocak 2024 tarihinden itibaren İYİ Parti Başkanlık Divanı, GİK ve milletvekillerimizin iştirakiyle Genişletilmiş İl Başkanlık Divanı programlarına başladık. Bu programlarda tüm illerimizi kapsayacak şekilde; yerel seçimlerdeki hedeflerimiz, yapabileceklerimiz ve gündemdeki gelişmeler masaya yatırılacak. Bu ziyaretleri ilk tur olarak 2-3 Şubat’a kadar tamamlamayı planlıyoruz.

Geçen hafta sonu itibarıyla Amasya, Çorum, Yalova, Balıkesir, Hakkari, Van, Bingöl, Muş, Tunceli, Kırıkkale ve Kırşehir illerimizde faaliyetlerimiz sürdü. Tüm adaylarımızı açıkladıktan sonra sahada çalışmak için hepimiz illerimizde bulunacağız. Bu hafta yarın Manisa’da, perşembe günü de Adana’da büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızı duyuracağız. 13-14 Ocak tarihlerinde de Antalya’da milletvekillerimiz, GİK üyelerimiz, il başkanlarımızın katılımıyla yerel seçim değerlendirme kampı yapacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA