3 Mayıs’a doğru giderken... 3 Mayıs’a doğru giderken...


İYİ partinin kuruluş sürecini hatırlayın, müthiş bir heyecan müthiş bir sinerji vardı. Daha parti kurulmadan anketler yüzde 20-25’leri gösteriyordu. Parti kuruldu, emek verenlerin bir kısmı o aşamada harcandı. Sonra merkez partisi serüveni başladı. Evet bu ülkenin bir merkez partiye ihtiyacı var, ama merkezi dışarda aramak yerine milliyetçilik merkez yapılabilirdi, bu denenmedi. Merkezin ne olduğu somutlaştırılmadı. Merkez,milletin değerleri ise o yönde bir yapılanma da olmadı.
Bütün anketlerde İYİ partinin seçmen profili,şehirli, milliyetçi, laik, milli ve manevi değerlere  saygılı bir seçmen olarak tarif ediliyordu. Bu, okumuş, dünya umurunun farkında olan, sürü psikolojisi ile hareket etmeyen bir seçmendi. Bahçeli’ye de Erdoğan’a da muhalifti. Mhp ve AKP’den dökülenler için en tercih edilebilir adresti.

Bugün YRP biraz oy aldıysa ,İYİ parti yönetimi seçmeni ile ters düşen bir siyaset izlediği için aldı. İYİP muhalif çizgisini korusa, sudan sebeplerle masayı dağıtmasa bugün başka bir hikaye konuşacaktık.


Neticede, Akşener çizgi değiştirince taban yerini değiştirmeyerek bu politikaya destek vermedi, böylece yönünü Saray’a çeviren Akşener’i tasfiye etti. Keşke şöyle olsaydı, böyle olsaydı ile artık mevcut durumu değiştirmek zor. Akşener defteri açılmayacak şekilde kapandı. İYİ parti yeni bir sayfa açmak için bugün kongresini yapacak. Dört adaylı kongrede kimin ipi gögüsleyeceğini söylemek zor olsa da taşrada yaptığım seyahatlerde M. Tolga Akalın’ın birkaç adım önde olduğunu gördüm. Adayların hepsi de değerli insanlar, ancak toplum eskimiş siyasetçileri artık istemiyor. Yeni yüzler, yeni isimler görmek istiyor. Akalın,genç ve dinamik bir isim, İYİ parti tabanını tanıyor. Seçmenin İYİ Partiden ne beklediğini biliyor. Bilgili ve iyi bir konuşmacı.Dolayısıyla seçilmesi halinde seçmen hangi tarafa gitmek istiyorsa o da o yana gidecektir.

Son yerel seçimler, İYİ parti seçmeninin Erdoğan ve siyaset tarzına ne kadar karşı olduğunu gösterdi. Seçmen AKP ile işbirliği değil son 22 senenin hesabının sorulmasını istiyor. Gerçek maliyetinin çok üstüne ihale edilen işlerin araştırılmasını istiyor. Ahlaklı, adaletli siyaset istiyor. Türkiye’nin hakimiyeti kayıtsız şartsız bir kişiye veren bu ucube düzenden kurtarılmasını istiyor.İstihbarat servislerinin milliyetçiler üzerinde mühendislik” yapmaktan vazgeçmesini istiyor. Sözünde duran yüzü yandaşa değil, millete dönük bir iktidar istiyor, hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını, kuvvetler ayrılığını istiyor. İYİ parti büyük bir kitlenin beklentisi olan bu parametreler üzerinden siyaset yaparsa yeniden umut olur,Akşener’in dağıttığı seçmeni yeniden toparlar. Bunun için İYİ parti delegesinin yıpranmamış bir ismi seçmesi gerekir. Ben delegenin doğru bir seçimle İYİ partiyi yeniden umut yapacağına inanıyorum.

Editör: Habererk Com