14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen seçimler sonrasında İYİ Parti’de yaşanan olaylar huzursuzluk yarattı. Oy kaybının ardından parti lideri Meral Akşener, hem parti içinden hem de halktan eleştiriler aldı.

Akşener’in yerel seçimlerde ittifak yapılmayacağı yönündeki açıklamasının ardından, partide bir dizi istifalar meydana geldi.

Yarın Seçim Olsa Partilerin Alacağı Oylar Yarın Seçim Olsa Partilerin Alacağı Oylar

En son gelişme olarak, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, görevlerinden ve partiden ayrıldığını duyurdu.

Mehmet Tosun, istifa kararını şu sözlerle ifade etti:

“Bodrum Belediye Başkan Adaylığı, Muğla Milletvekili Adaylığı ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevleri üstlendiğim süre zarfında, İYİ Parti’nin ilerlemesi için çaba sarf ettim. Bu süreçte, değerli Muğlalı ve Bodrumlu vatandaşlarımız başta olmak üzere, İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, il ve ilçe başkanlarımız, yöneticilerimiz, üyelerimiz, gönüllülerimiz ve partimize destek veren herkese teşekkürlerimi sunarım. Gerekli gördüğüm için İYİ Parti’deki tüm görevlerimden ve üyeliğimden istifa etmekteyim ve herkese saygılarımı iletiyorum.”

Kaynak: Haber merkezi