Nevşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla Borsa Kavşağı'nın yeni adı 'Abdullah Çatlı Meydanı' oldu. Belediye Başkanı Rasim Arı, "Meclis üyelerimiz, bu şehrin evlatlarına sahip çıkma konusunda kararlılığını 28 yıl sonra göstermiştir" ifadesini kullandı.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, meclisin Haziran ayı toplantısının ardından Kapadokya Güzel Atlar Diyarı Kayaşehir Festivali'nin tanıtım toplantısında, meclisin aldığı isim değişikliği kararını duyurdu. Toplantıda, Abdullah Çatlı'nın ağabeyi Zeki Çatlı da hazır bulundu. Arı, "Bu şehrin insanları, duyarlılık ve hassasiyetlerine uygun davranan belediye başkanı ve meclis üyelerine destek olmalıdır. Beceriksizlik ve kabiliyetsizlik suçlamalarına maruz kalmayacağız. Atılan adımlar, şehrin beklentileri doğrultusunda atılmıştır" dedi.

Arı, "Artık bu şehirde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Herkes, seçilmiş belediye başkanına saygı göstermeyi öğrenecek. Hesap vereceğim tek yerler Allah ve bu şehrin halkıdır. Biz, beytülmale zarar vermediğimiz, terör örgütleriyle ilişkimiz olmadığı ve yolsuzluk yapmadığımız sürece, seçilmiş irademize zarar verilemeyecektir" şeklinde konuştu.

Zeki Çatlı, Başkan Arı'nın konuşması sırasında duygulandı ve ailesi adına teşekkür etti. Çatlı, "28 yıl boyunca tüm belediye başkanlarının kapısını çaldık. Abdullah Çatlı ismi partiler üstü bir isimdir ve Rasim Arı, bu isme sahip çıkarak büyük cesaret göstermiştir. Kendisine ve ekibine minnettarız" dedi.

Erdoğan'ın İBB'yi ne kadar borçla devrettiği ortaya çıktı Erdoğan'ın İBB'yi ne kadar borçla devrettiği ortaya çıktı

Kaynak: Haber Merkezi