14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine kısa bir süre kala, İYİ Parti’nin İstanbul 3’üncü bölge 2. sıradan millletvekili adayı yaptığı Delta İnşaat’ın sahibi Seyithan İzsiz‘in Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu katleden PKK’lı Nurullah Semo’ya burs verdiği iddia edildi.

Fırat Çakıroğlu cinayeti, 20 Şubat 2015'te Ege Üniversitesi'nde ülkücü öğrenciler ile savcılık iddianamesinde "PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H üyeleri" olduğu belirtilen diğer öğrenci grubu arasında çıkan kavgakavgada bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada, PKK’lı Nurullah Semo, yakalanmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

İYİ PARTİ SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

İYİ Parti, skandal milletvekili adayı Seyithan İzsiz ile ilgili bir açıklama yapmadı. İYİ Parti seçmenleri ise İzsiz’in adaylığına tepki göstererek, partinin milliyetçi-demokrat-kalkınmacı kimliğine zarar verdiğini vurguladı.

ÜMİT ÖZDAĞ: EMEKLERİM HARAM OLSUN

İddia ile ilgili Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e seslenerek “Emeklerim haram olsun” dedi.

Editör: Yadigar Hanım