İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, sosyal medya hesabından yayınlandığı mesajında Merdan Yanardağ’a sahip çıktı ve “Merdan Yanardağ’ın söylediklerine de bu söyledikleri nedeniyle tutuklanmasına da sonuna kadar karşıyım” dedi. Merdan Yanardağ’ın sözlerini sonuna kadar eleştirdiğine vurgu yapan İYİ Partili Erdem “Ancak bir kişinin fikrine  sözlerine katılmamak ayrı o kişinin o sözleri ya da fikrinden dolayı tutuklanması ayrı” dedi.

İYİ Partili Bahadır Erdem’in açıklamalarının tamamı şöyle:

“Merdan Yanardağ’ın terörist başı ile ilgili sözlerini kabul etmem mümkün değil. En ağır şekilde de eleştirebiliriz.

Ancak bir kişinin fikrine  sözlerine katılmamak ayrı o kişinin o sözleri ya da fikrinden dolayı tutuklanması ayrı.

Hiç kimse fikrinden dolayı tutuklanamaz.

Merdan Yanardağ’ın söylediklerine de bu söyledikleri nedeniyle tutuklanmasına da sonuna kadar karşıyım.”

bahadır erdem tweet

Bahadır Erdem, 2019 yılının Haziran ayında Newyork’ta düzenlenen LGBT yürüyüşüne katılmış ve alandan video çekerek Youtube kanalında paylaşmıştı. O günlerde İsmail Saymaz’a açıklamalarda bulunan Bahadır Erdem, büyük kızı Pınar’ın, Kaliforniya Üniversitesi’nde cinsiyet hakları üzerine yüksek lisans yaptığını, İnsan Hakları İzleme Örgütün’den aldığı bursla Suriye’deki iç savaşta tecavüze ve cinsel şiddete uğrayan erkekler ve erkek çocuklar hakkında rapor yazdığını anlatmış ve kızlarını ziyarete gittiğinde de Onur Yürüyüşü’ne denk geldiğinden bahsetmişti.

bahadır erdem onur yürüyüşü

Gelen tepkiler üzerine Bahadır Erdem, Twitter hesabından bir açıklama yaparak şunları kaydetmişti:

“Bir süredir kasıtlı şekilde hakkımda yürütülen karalama kampanyasını dikkatle takip ediyorum. 33 yıldır İstanbul Üniversite’sinde, bugün her biri hakim, savcı ve avukat olan 40 bin öğrenciye vatandaşlık hukukunu öğretmiş bir hoca olarak benim nazarımda tüm vatandaşlar eşittir. Bir hukukçu olarak kimseyi din, dil, ırk, cinsiyet ve mezhep gibi başlıklarla ötekileştirmem asla söz konusu olamaz.”

bahadır erdem tweet 2

Milliyetçiler arasında baş gösteren fikir ayrılıkları ülkü yolunda emek veren tüm milliyetçileri rahatsız edecek boyuta ulaştı. Bahadır Erdem’in Merdan Yanardağ hakkındaki söz konusu fikirleri de bu rahatsız edici boyutun seviyesini gözler önüne serdi. İYİ Parti’de ‘şahıslara bakılmadan’ özellikle zengin iş adamlarının vekil yapıldığı tartışmaları yaşanıyordu. Erdem'in son açıklamaları bu gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: Habererk Haber Merkezi