İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Ayşen Kurt, eşinin Manavgat’ta eski İYİ Parti ilçe başkanı Hüseyin Ergen’e suikast girişiminde bulunduğu iddialarını reddetti ve GİK’ten istifa ettiğini açıkladı.

Ergen, 1 Şubat’ta evinin önünde arabasında uğradığı silahlı saldırı sonucu bacağından yaralanmış, ancak tetikçinin silahı tutukluk yapınca hayatta kalmayı başarmıştı. Olayla ilgili yapılan operasyonda, kimliği belirsiz bir araç sürücüsü ve tetikçi Selahattin Oğuz yakalanarak tutuklandı.

Eski AKP'li Başkan belediye şirketlerinden de aylık almış Eski AKP'li Başkan belediye şirketlerinden de aylık almış

Ahmet Çelik isimli bir şahıs, saldırının planlayıcısı olduğunu itiraf ederek, azmettiricinin Ayşen Kurt’un eşi Yahya Kurt olduğunu iddia etti. Çelik, Ergen’in öldürülmesi için Yahya Kurt tarafından para teklif edildiğini, kendisinin ise 20 milyon lira talep ettiğini, daha sonra bu miktarı 10 milyon liraya indirdiğini söyledi. Ancak Yahya Kurt’un 3 milyon lira teklif ettiğini belirten Çelik, para konusunda anlaşamayınca polise teslim olduğunu ifade etti.

Manavgat Başsavcılığı’nın talimatıyla Çelik ve otel sahibi Yahya Kurt gözaltına alındı ve tutuklandı. Ayşen Kurt ise Fransa’ya kaçtığı iddialarını reddederek, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada haberlerin gerçek dışı olduğunu ve hukuki bir temeli olmadığını savundu. Kurt, genel başkan Meral Akşener’i konu dışında tutmak amacıyla GİK üyeliğinden ayrıldığını da ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi