Abbas Güçlü bir öğrenci velisinin CİMER’e gönderdiği dilekçenin ekran görüntülerini paylaştı.

Veli tayin sebebiyle Samsun, İlkkadım’dan Tekirdağ, Marmara Ereğli’ye gönderildi.

Sınava Samsun, İlkkadım’da girmesi gereken öğrenci, resmi izin alarak yedek öğrenci statüsünde Tekirdağ, Marmara Ereğli’de sınava girdi.

Sınav sonuçlandığında “Sınavı iptal edildi” ibarasi ile karşılaştı. Bu durumu CİMER’e bildiren öğrenci velisi “16.07.2020 tarihinde açıklanan LGS sınav sonucu değerlendirmesinde sınavı iptal edildi ibaresi yer almaktadır. Bu sonucun yanlış olduğu nu kesinlikle belirterek düzeltilmesini acilen talep etmeyim. Sınava kayıtlı olduğu okulda girememiştir. Tayin neticesi itibariyle sınava başka bir okulda ilçe milli eğitim müdürlüğü komisyonu tarafından belirlenen okulda misafir(yedek) öğrenci olarak girmiştir. Karışıklığın bu sebeple olması olabilir. Sınav sonucunun düzeltilmesini acilen arz ederim.” dedi.

ABBAS GÜÇLÜ’DEN KRİTİK SORU

Abbas Güçlü ise konu ile ilgili olarak kritik bir soruyu gündeme getirdi. Güçlü “Hakları iade edilecek mi? Edilirse, sıralama değişecek mi?” diye sordu.

Abbas Güçlü şu ifadeleri kullandı “Ebru, babasının tayini nedeniyle, Milli Eğitim'in de izniyle, farklı yerde sınava girdi ama sınavı iptal edildi. Bu durumda kaç öğrenci var? Hakları iade edilecek mi? Edilirse, sıralama değişecek mi?”

Editör: TE Bilişim