Peş peşe yaşanan depremlerin ardından ihmal var mı soruları akıllara geliyor. İnsanların yaşadığı binaların altına yapılan dükkanların, zincir marketlerin, kafelerin, mobilyacılar ya da galerilerin kolonları keserek alanlarını genişlettikleri iddia edildi. Bu durum ise deprem anında binanın yıkılmasına sebebiyet veriyor.

Bir Twitter kullanıcısı 2 yıl önce yaşanan İzmir depreminden sonra bu iddiayı gündeme getirmişti. Aynı vatandaşın bu sefer bir zincir market sebebiyle evi yerle bir oldu.

"Bu postumun üzerinden 2 sene geçti ve maalesef bugün depremde yıkılan evimin enkaz videosunu paylaşıyorum sizlerle. Video da gördüğünüz 4 apartmandan yalnızca bizimkinin altında BİM vardı ve yalnızca bizimki yıkıldı. Tüm yetkililere bu konunun araştırılması için çağrıda bulunuyorum." diye yazdı.

Aynı kullanıcının 2 yıl önce İzmir depreminden sonra "'BİM kolonları kesti, bina çöktü' iddiası" başlıklı haberi paylaşarak, "Aynı işlemi Malatya deprem bölgesinde bulunan apartmanımızda da yaptılar. Ürünleri depoya taşımak için kolonları keserek asansör kurdular. Konu mahkemeye taşındı ancak insan canının dost sütten ucuz olduğu ülkemde tabiki bir sonuç alamadık." uyarısı yaptığı görüldü.

deprem 1

deprem 2

Editör: Habererk Com