Türkiye’de vatandaşlar bir taraftan giderek artan ekonomik krizin etkilerini derinlemesine yaşarken diğer taraftan da yanlış göç politikalarının sonuçlarına katlanmaya mahkum ediliyor. Hükümetin olmayan göç stratejisi ve uyguladığı açık kapı politikası nedeniyle ülkeye milyonlarca yabancı yasal ya da yasa dışı yollarla doluşmuş durumda. Yabancıların suça bulaşma oranları her geçen gün artarken, özellikle sosyal medyada yayınlanan görüntülerde sınırlarımızdan kaçak geçişlerinin de devam ettiği görülüyor. Türkiye’de yaşanan bu istila tüm sektörleri vururken, en çok etkilenen alanlardan birinin de tıp olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doktorlar için kullandığı ‘Giderlerse gitsinler’ sözleri üzerine özellikle doktor ve hemşireler ülkeyi terk ederken yerlerini ise yabancı personeller almaya başladı. Habererk’in ulaştığı bilgilere göre Bursa’da Göçmen Sağlığı Merkezi’nde yaşananlar da skandalları gözler önüne serdi. Yaşadığı ve gözlemlediği durumu Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne ileten Türk personelin anlattıkları tıp alanında yabancıların ülkeyi getirdiği durumu adeta gözler önüne serdi. Kurumda 2 Afgan doktor, 2 Suriyeli hemşire, 1 Suriyeli hasta yönlendirme personeli görev yaparken yabancı personel hakkında şikayetlerin ardı arkasının kesilmediği belirtildi.

GÖREVDEN ALMAK YERİNE DEVLET HASTANESİNDE GÖREV VERDİLER

KKTC İSİAS davasına komite gönderiyor! KKTC İSİAS davasına komite gönderiyor!

2 Afgan doktorun Türkiye’deki tıp fakültelerinden mezun olmalarına rağmen mesleki yeterlilikte problem yaşadıkları ve hastalar tarafından sürekli şikayet edildikleri, bu durumun Halk Sağlığı Merkezi’ne bildirildiği belirtilirken, doktorlar görevden alınmak yerine Devlet Hastanesi’nde 1 ay görevlendirildi. Doktorların yanı sıra hemşireler de benzer durumlardan dolayı şikayet edildiler. Hemşirelerin de Türkiye’den mezun olmalarına rağmen yetersizliklerinden dolayı 4-5 defa tekrar tekrar eğitime gönderildikleri belirtildi. Habererk’in ulaştığı bilgilerde yine aynı Göçmen Sağlığı Merkezi’nde hasta yönlendirme personeli Afgan şahsın mesaisine sürekli geç kaldığı Türk personel tarafından tutanak altına alındığı, üst makamlara bildirildiği ancak hakkında herhangi bir işlem yapılmadığı belirtildi.

AFGAN DOKTORUN SKANDALA RAĞMEN İŞ AKDİ FESİH EDİLMEDİ

Yaşanan bir diğer skandalda ise Afgan doktorun Sivas’taki merdiven altı Göçmen Sağlığı Merkeziyle koordineli bir şekilde hareket ettiği ve hastaların o GSM’de muayene edildiği ancak ilaçlarının Bursa’daki GSM’de yazıldığı tespit edildi. Durum Türk personel tarafından tespit edilip tutanak altına alınmasına rağmen iş akdi fesih edilmesi gereken Afgan personel hakkında hiçbir işlem yapılmadığı ortaya çıktı.

HAPİSHANE KAÇAĞINA İLAÇ DEPOSUNU TESLİM ETTİLER

Yaşanan skandallar bunlarla da sınırlı kalmazken hasta yönlendirme personeli Suriyeli şahsın ülkesinde hapishaneden kaçarak Türkiye’ye geldiği ve bu göreve başladığı iddia edilirken şahsa ilaç depo sorumluluğu verildiği belirtildi. Bursa’da Göçmen Sağlığı Merkezleri’nde yaşanan skandalların ardı arkası kesilmezken başka bir GSM’de de Suriye uyruklu bir şahsın ne Türkiye’de ne de Suriye’de hemşirelik diploması olmamasına rağmen 6 yıl boyunca hemşire olarak çalıştığı iddia edildi.

10 KASIM’DA SAYGI DURUŞUNA İNMEDİLER

GSM’de çalışan Suriyeli ve Afgan personellerin odalarındaki Atatürk resimlerini kaldırttıkları, 10 Kasım’da diğer tüm personeller saygı duruşuna inerken onların inmediği, bu durumun CİMER’e şikayet edilmesine rağmen aylardır cevap vermediği ve konunun yargıya taşındığı da iddia edilenler arasında yerini aldı. Haklarında bu kadar iddia olmasına ve yargıya taşınmasına rağmen, yabancı sağlık personeline yönelik istihdam için geliştirilen SIHHAT projesi kapsamında Afgan ve Suriyeli personellerin sözleşmeleri uzatılırken, skandalları ortaya çıkaran Türk personellerin ise sözleşmelerinin uzatılmadığı belirtildi.

111-7

2222-1

33333

Editör: Habererk Com