Zafer Partisi İstanbul İl Başkanlığı koordinasyonunda il yöneticilerinden Akif Cenkçi, Nuray Akat, Hava Lakutoğlu,  Zafer Partisi Kadıköy İlçe Başkanlığı’nı temsilen Başkan Asuman Taş ve yöneticileri, Küçükçekmece İlçe Başkanı Mustafa Güngör, Zafer Partisi Sancaktepe İlçe Başkanı Bilal Gökçeyurt ve kadın kolları başkanı Sevil Kurç ile GİK üyeleri Sedat Timur, Jülide Sarıkaya Kurdoğlu, Emir Kosif birlikte çeşitli ilçe yöneticileri olarak kadına şiddete hayır ve kadın haklarına sahip çıkmak için sokaklara indi.

-          Türkiye’de 2022 yılında, ölen kadınların sayısı 344

-          Şiddetten ölen kadınların sayısı ise bugün itibarı ile 34’tür

açıklaması yapıldı.

kadınlar 1

“Bugün burada şiddetten ölen kadınların anısını yaşatmak için toplandık. 2022 yılında öldürülen kadınlarımızın isimlerini, yaşatmak için buradayız. Bu kaygı veren artışa ve tükenmekte olan umuda, artık son vermek zamanı gelmiştir” denildi.

YÖNTEM BİRLİKTE MÜCADELE!

Birlik vurgusu yapılan konuşmada “Kadına yönelik cinayetler, şiddet ve ölümlerde bütüncül olarak birlik ve beraberlikle mücadele etmeliyiz. Kadının giyinme şekli, sokakta yürümesi, makyajı, ruju, konuşması vs gibi konular sorun olmaktan çıkarılmalıdır. Bu engelleri aşmanın yolu ise adalete erişimdir.” denildi.

kadınlar 2

KADIN HAKLARI ANCAK ZAFER PARTİSİ İLE GÜVENCE ALTINA ALINABİLİR

“Can güvenliğini tehdit eden bir ülke olmaktan uzak, güvenli bir ülkede yaşamanın arzusu ve temennisi içerisinde Atatürk’ün ise kadına tanıdığı Cumhuriyet devrimi ile bu sorunların üstesinden gelebiliriz. Zafer Partisi olarak Genel Başkanımız Prof. Dr.  Ümit Özdağ’ın çizdiği yol, Atatürk çizgisinde Türk milliyetçileri ilkesi bizim düsturumuz ve güvencemizdir. Mustafa Kemal Atatürk “ bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur” sözü, bugün size konuşmamın başında ilettiğim rakamların göstergesidir. Evet kadına artık gereken özen ve itibar gösterilmemektedir. Kadın şiddet, taciz, hakaret gibi aşağılayıcı davranış ve sözlerle mücadele etmektedir.  TBMM’de kadın haklarının yasalarla güvence altına alınması konusunda gereken çaba ve özveri Zafer Partisi tarafından tüm kadınlara sağlanacaktır. Yaşam hakkı hakların en önemlisidir. Hiç kimsenin hayatı, bir başkası tarafından sonlandırılamaz, sonlandırılmamalıdır.”

Editör: Habererk Habererk