İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TRT Kürdi'de İstanbul Büyükşehir Belediyesine yönelik soruşturmayla ilgili, "Bizim derdimiz kayyum atamak değil, böyle bir derdimiz de yok zaten. İlk gün söyledim ben, bizim derdimiz işimizi yapmak, oraya terör unsuru koyuyorsan o terör unsurundan orayı arındırmak" açıklamasının üzerine kulislerde İBB'ye kayyum atanacağı konuşulmaya başlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sakın bu kapıyı açmasınlar, cehennemin kapılarını açarlar hiç kimse için iyi olmaz" açıklamasından sonra bir tepki de CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan geldi. Kaftancıoğlu, “Ben de buna şunu ekliyorum: Tabutlarına son çiviyi çakarlar” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftacıoğlu ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Hamburg teşkilatı tarafından düzenlenen 'Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Demokrasi Mücadelesi' başlıklı panele katıldı.

Kaftancıoğlu’nun burada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Kılıçdaroğlu belediyeye kayyum atama iddiasına ilişkin birkaç hafta önce 'Sakın bu kapıyı açmasınlar, cehennemin kapılarını açarlar hiç kimse için iyi olmaz' demişti. Ben de buna şunu ekliyorum: Tabutlarına son çiviyi çakarlar.

Cumhurbaşkanı adayı olacak bir kişinin devlet deneyimini çok iyi bilmesi gerekir. Ekrem İmamoğlu da Mansur Yavaş da hepsi kıymetli kişiler. Onların en iyi şekilde görevlerini yapabileceklerine inanıyorum. Ancak geçiş dönemlerinde Cumhurbaşkanı adayı olacak kişinin devlet deneyimini iyi bilen, kolonları çatlamış bir yapıyı tamir edecek kişi olması lazım. Siyaseti bırakacak, tarafsız, herkesin onayını alan bir kişi olması lazım. Devlet deneyiminden gelen biri olmalı.”

NAZLIAKA: AKP'NİN TEK DERDİ 6'LI MASAYI DAĞITMAK

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aykin Nazlıaka ise artık AKP iktidarının inandırıcılığını kaybettiğini ve halka vaat edecek bir şeylerinin bulunmadığını ifade ederek “AKP'nin tek amacı var, o da 6'lı masayı dağıtmak. Millet İttifakı tüm engellemelere rağmen onların inadına iktidara emin adımlarla ilerliyor. Bu seçim iki aday arasında geçecek bir seçim değil. Karşımızda iki zihniyet var: Bir taraftan demokrasiyi savunan, eşit mücadeleden yana, eşitliğe inanan ve şiddet mağdurlarına yardım etmeyi amaçlayan ve kadına şiddeti tamamıyla durdurmayı amaçlayan bir zihniyet; diğer taraftan ise otokrasiyi, tek adamı savunan bir zihniyet var. İstanbul Sözleşmesini bir gecede yürürlüğe koyup, maddelerini de yerine getirmeye çalışacak olan ve bu uğurda ilerleyen bir iktidar önümüzde” ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım