Kamyoncular ve Tırcılar Partisi Genel Başkanı Bülent Arslan’ın Basın açıklaması şu şekilde:

Kamyoncular ve Tırcılar Derneğinin Genel başkanı olarak İçişleri bakanlığımızda bulunuyoruz.

Türkiye’de bütün sektörlerin tabanda ana taşıyıcısı olan Kamyoncular ve Tırcıların sorunlarını çözmek için yıllardır verdiğimiz mücadelenin karşılıksız kalması, bizlerin Kamyoncular ve Tırcılar olarak Partimizin kurulmasını gündeme getirmiştir.

Bugüne kadar sorunlarımızın çözülmesi konusunda gördüğümüz ilgisizlik, Parti Kurma kararlılığımızın sebebidir. Kamyoncular ve Tırcılar Partisinin kurulması için aylar önce gerekli hukuki tüm belgelerimizi verdiğimiz halde, partimizin kurulması konusunda aylardır geciktiriliyoruz.

Anayasamızın 68. maddesi, “Siyasî partiler, demokratik siyasî hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasî partiler önceden izin almadan kurulurlar ve Anayasa ve kanun hükümleri içerisinde faaliyetlerini sürdürürler” der. Kamyoncular ve Tırcılar olarak anayasal bu hakkımızın geciktirildiğini düşünüyoruz.

Biz, Kamyoncular ve Tırcılar olarak, hayatı yollarda geçen büyük bir aileyiz. Pandemi sürecinde toplumumuzun ihtiyaçlarını gece gündüz demeden hükümetimizin aldığı kararlar çerçevesinde giderdik. Şimdi de kendi sorunlarımızı çözmek için buradayız.

Değerli basın mensupları, değerli arkadaşlar!

Hiçbir hukuki evrak eksikliği olmadığı halde aylardır partimizin kurulmasını bekliyoruz. İç işleri bakanlığımızda ki yetkililerimizden, partimizin kurulmasının önündeki anayasal hakkımızı engelleyen bir şey varsa ne olduğunu öğrenmek için geldik. Eğer böyle bir engel varsa, yetkililerimizden bize bunu düzeltmek için bilgi vermesini istiyoruz.

Avukatlarımızın, Kamyoncular ve Tırcılar partisinin anayasal hak olarak kurulmasının önünde hukuki bir engel olmadığını da ifade ettiğini söylemek isterim. Bunun için İçişleri Bakanlığımızdaki yetkililerin anayasal hakkımız olan partimizin kurulması ile ilgili süreci hızlandırmalarını talep ediyoruz.

Değerli basın mensupları, değerli arkadaşlar

Kamyoncular ve Tırcılar Partisinin Genel Başkanı olarak, Türkiye’de ki Tüm Kamyoncu ve Tırcı kardeşlerimizin sorunlarını çözmek için girdiğimiz bu siyasal süreçte, çözümü için taviz vermeyeceğimiz 27 maddelik sorun tespitlerimiz, birincil önceliğimiz olacaktır.

Elbette Kamyoncular ve Tırcılar Partisi olarak, bizimle direk ilişkili, farklı sektördeki bizim gibi sorunlarla boğuşan çiftçilerimiz olsun, şoförler olsun, taksiciler olsun, esnaflarımız olsun onların sorunlarını da partimiz kendi sorunu bilip, çözmek için çalışacaktır.

Sorunlar karşısında hedefimiz Türkiye Partisi olmaktır.

Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum.

Editör: TE Bilişim