İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, hakkında FETÖ ihbarı bulunan kardeşi hakkında konuştu. Çataklı, kardeşinin yılbaşı iznine gelerek ifade verdiğini söyledi.

 Olayı ortaya çıkaran CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Çataklı’nın kardeşinin geçen yıl Çankırı’ya geldiğini duyurdu: “Aldığımız telefonlar İsmail Çataklı'nın araması olan kardeşinin geçen yıl Çankırı'ya geldiğini söylüyor.” Dedi.

ÇATAKLI KIZDI: KÖSTEBEK ÖZGÜR

Özel’in bu açıklamasına yanıt veren Çataklı, kardeşi için, “Yılbaşı iznine geldi, savcılığa ifadesini verdi” dedi. Kardeşi hakkında FETÖ ihbarı bulunduğuna dair bilgiyi edinmesine vesile olan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e kızan Çataklı, “Köstebek Özgür” ifadesini de kullandı.

Çataklı, kardeşleri hakkında 26 Aralık Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Biz yedi kardeşiz. Altısı yurt dışındaydı, biri dönüş yaptı, diğerlerinin en eskisi 34 yıl olmak üzere yurt dışındalar. 32 yıldır yurt dışında olan biriyle ilgili bir ihbar var. Gelir, herkes gibi adalete hesabını verir” demişti.

çataklı

ÖZGÜR ÖZEL: KÖSTEBEĞİN ADINI ÖĞRENECEKSİN

Çataklı’nın, kardeşinin ifade verdiğine dair açıklamasına yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise şu ifadeleri kullandı:

Ne iftirası atmışım. Yılbaşı izni için gelmiş de, sen külahıma anlat onları... FETÖ firarisi kardeşin ben söylemesem ifade bile vermeyecekti. Siz hani konuşmuyordunuz, hani küstünüz, hani haberin bile yoktu? Köstebeğin de adını öğreneceksin ama şimdi değil...”

özgür özel -2

Editör: Gökçe Sevim