İSTANBUL, (DHA) - Kartal Belediyesi’nin çevre bilincini geliştirerek, geri dönüşümün yaygınlaşmasını sağlamak amacı ile düzenlediği ‘Atıklardan Tablo Tasarım Yarışması’ sona erdi. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yarışma, belediyenin Meclis Salonu Fuaye alanında düzenlendi. Yarışmada birinciliği ‘Einstein’ adlı eseri ile Ege Sanayi İlkokulu öğrencisi Eren Orhan Mavili kazandı.

Ambalaj atıkları, elektrikli ve elektronik atıklar, tekstil atıkları ve ahşap atıkları gibi geri dönüşümü mümkün olan malzemeler kullanarak yapılan tabloların katıldığı yarışmanın ödül töreninde birinci olan Eren Orhan Mavili ödülünü Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar’ın elinden aldı. Mavili’nin eseri ile 2 bin 500 liralık çeki kazandığı belirtildi.

Yarışmada ikinciliği ise ‘Gidenlerden Kalanlar’ aldı eseri ile Roj Yiğit kazandı ve ödül olarak verilen bisikleti Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Dr. Dilek Kars takdim etti. Yarışmada 3. olan eser ise Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu öğrencileri Damla Su Altındağ ve Zeynep Sena Yaman tarafından yapılan ‘Flamingonun Dönüşümü’ oldu.

Törende konuşan Başkan Uçar, tüm katılımcılara teşekkür ederek ortaya çıkan eserlerin hayranlık uyandırdığını ifade etti.

Kaynak: dha