Bir baba üç oğlunu üniversiteye yollamış “Sizin iyi eğitim almanızı istiyorum. Karşılığında bir şey istemiyorum ama teşekkür için öldüğümde tabutuma BİNER DOLAR koyarsınız “demiş.

Oğullarından biri doktor biri ekonomist diğeri hukukçu olmuş

Babaları öldüğünde akıllarına yaptığı vasiyeti gelmiş

Doktor 20 x 50 doları tabutun içine koymuş

Ekonomist 1000 dolar koymuş

Sıra hukukçuya gelince

İçini çekerek cebinden çek defterini çıkarmış

3000 dolarlık çek yazmış

Tabuttan 2000 doları alıp cebine koymuş

İleriki yıllarda da belediye başkanı SEÇİLMİŞ !

Hızını alamamış milletvekili ve bakan olmuş daha sonra da başbakan olmuş. Başbakanlığı döneminde farklı kulvarda koşarak tabut soymaktan vazgeçmiş!!! ve daha büyük işlere girişmiş, metrolar köprüler havaalanları ve yollarla uğraşarak hak ettiği karları almış, kral olunca da o lüzumsuz işleri de bırakarak ülkenin önemli gelirlerini kendi yönetimi altında toplamış ve hepsini yönetmeye başlamış.

Bizdeki siyasetçiler de benzer amaçla siyaseti seçtiklerini ve zengin olmayı hedeflediklerini söyleyebiliriz.

Dilan Engin Polat çiftinin de arkalarında bir gücün adamları var, diğer kullanılan fenomenlerin de arkalarında onların yandaşları var. Daha detaylı düşünürseniz uyuşturucu trafiğinin ve gayri yasal işlerin arkasında parayı kovalayan adamlarının olduğunu görebilirsiniz.

Dışardan bir ithal otomobil almak istersen ÖTV si KDV si vs. ile Avrupa’daki fiyatının üç katı kadar sana mal edilir. Muhalefet partileri, sivil toplum örgütleri dahil Kimsede ses yok.

Yurt dışında 30.000 TL’ye satılan telefon Türkiye’de sana 80-90.000 TL’ye mal edilir. Yine kimsede ses yok. itiraz eden de yok. hatta yeni model telefon geldi diye sabaha karşı kuyruğa geçenleri görmekte mümkün.

Türkiye’de hak hukuk adalet yoktur; hak hukuk adalet reisin iki dudağı arasından çıkar.

Millete “dolardan uzak durun, dolarlarınızı bozun” derler kendileri ve yandaşları tefeciliği bile dolar üzerinden yaparlar. Dolara yatırım yapanlara hain derler ama kendileri bu hakkı kendilerinde görürler.

Türkiye’de imam hatiplerin sayısını artırırlar, halkın çocuklarının orada okumalarını isterler. Ama kendi çocuklara ve torunları yurt dışında okurlar.

Mehmet Şimşek açıklama yapıyor; vergiyi tabana yayacağız! Yav kardeşim gelen vergiyi tabana yaymaya çalışıyor, bizim derdimiz vergiyi tabana değil tavana yayın kardeşim tavana. Biraz da zenginler vergi versin. Gelen namuslu vatandaşı diziyor.