CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde CHP muhabirleri ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında sert açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“ERDOĞAN EMPERYAL GÜÇLERİN ORTADOĞU’DAKİ MAŞASIDIR”

Devlet nasıl yönetilir onu da anlatacağım ona. Kendisine Suriye için gönderdiği mektubu açıp bir daha okusun. Yüzü kızaracaktır ben bunun farkındayım o mektubu okuduğumda. Keşke o zaman dinleseydim diyecek. Çok sık tekrar edelim değerli basın mensupları. Hiçbir emperyal güç ateşi kendi eliyle tutmaz, maşa kullanır. Erdoğan, emperyal güçlerin Orta Doğu'daki maşasıdır. Bu kadar açık, bu kadar net.

Şimdi iki farklı konuda iki sorum olacak. Sayın Kılıçdaroğlu bunlardan ilki henüz altılı masanın gündemine cumhurbaşkanı adaylığı konusu gelmedi dediniz. Tabii en çok merak edilen konu da Millet İttifakı'nın adayının kim olacağı bu konuda bir takvim belirlendi mi? Masanın gündemi ne zaman gelecek ne zaman kamuoyuna aday açıklanacak? Bir diğer sorum da bu Suriye politikasıyla bağlantılı. Şimdi bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan'da bir kare harekatı sinyali veriyordu hava harekatının mutlaka kara harekatıyla taçlandıracağız denilmişti. Ama o operasyon gerçekleşmedi. baktığımızda da sanki askıya alınmış gibi duruyor. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Şimdi değerli arkadaşlar cumhurbaşkanı adaylığını niye merak ediyorsun? Kim olacak? En çok garipsediğim olay bu. Neden biliyor musunuz? Ya kim olursa olsun altı lider niteliklerini daha önce açıkladığı bir cumhurbaşkanı adayı verilecek. Bu kadar basit. Sorun kişide olsa deriz ki kişide bir sorun var. Böyle bir aday belirleyin ki işte ya kim olursa olsun. Sorun sistem değerli arkadaşlar. Sistem. Biz boşuna demiyoruz. Ya bir kral gitsin, beğenmiyoruz, yerine yeni bir kral getirelim. Biz böyle istemiyoruz, biz kural istiyoruz. Kurallı bir devlet istiyoruz. Yasama, yargı, yürütmenin bağımsız olduğunu, medyanın özgür olduğu bir düzen istiyoruz biz. Adaletin olduğu bir düzeni istiyoruz biz. Devlete liyakatin olduğu bir düzeni istiyoruz biz.

Ekonomide batak noktasına gidiyoruz. Ekonomiyi buradan nasıl çıkarız? Onun çalışmalarını yapıyoruz biz. Dolayısıyla sarayın talebi şu. Ne beklentisi de o? Topluluğu yönlendirmesi de oraya. Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

Altı lider o kadar dikkatli bir çalışma yapıyoruz ki son derece dikkatli, önce hükümet programında bir araya çıkarmamız lazım ortaya değil mi? Hükümet kuruldu. Ne yapacağız? Yargıda ne yapacağız? Savunmada ne yapacağız? Bilim teknikle ne yapacağız? Üniversitelerde ne yapacağız? Sağlıkta ne yapacağız? Ekonomide ne yapacağız? Her bir konu dokuz başlık mıydı? Dokuz ana başlık kaç alt başlık? 71 alt başlıkta çalışma yapıyoruz değerli arkadaşlar. Ne yapacağımızı önce bir millete anlatmamız lazım. Altı lider biz bunu yapacağız diye çıkıp anlatmamız lazım. Niçin hukuktan başladık? Çünkü demokrasi olmadan, diğerleri olmuyor. Önce demokrasi. Açıkladık. Anayasada neleri yapacağız? Meclis iç tüzüğünde neleri yapacağız? Yasalarda neyi yapacağız? Siyasi ahlak kanunu getireceğiz. Siyasetteki kirlilerini örteceğiz.

Editör: Gökçe Sevim