Davayı CHP’nin avukatlarından Celal Çelik duyurdu. Çelik, “Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Süleyman Soylu’ya biçilen değer ve verilen talimat gereğince, Soylu aleyhine 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtık.” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Yoksulluk Ofisi kurucusu Hacer Foggo’yla, Türkiye’de kullanımı hızla artan metanfetamine karşı halkı uyardığı bir video yayınlamış, bu videoda Soylu’ya yönelik “O da fotoromancı ya.. Saray da çok iyi biliyor ki bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler bu ülkeye. ‘Paralarınızı getirin, her şeye göz yumacağız’ dediler ve göz yumdular. Bunlar onunla bununla poz veren, Breaking Bad Süleyman, ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur. Belediye başkanlarımızla da konuştuk gencecik evlatlarımız için mücadele vereceğiz. Bu çetelere, rezil adamlara asla sokaklarımızı teslim etmeyeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu hakkında ‘sansür yasası’ kapsamında ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmuştu.

Bu gelişmelerin ardından Süleyman Soylu, Twitter hesabından Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak ‘onursuz’ ifadesini kullanmıştı.

CHP’nin avukatlarından Celal Çelik, Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine ‘Süleyman Soylu’ya biçilen değer’ gereğinde 5 kuruşluk tazminat davası açıldığını duyurdu.

Hakaret suçu için de suç duyurusunda bulunulduğunu bildiren Çelik, “Süleyman Soylu ‘onursuz’ hakaretinin hesabını verecek! Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Süleyman Soylu’ya biçilen değer ve verilen talimat gereğince, Soylu aleyhine 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtık! Ayrıca hakaret suçu yönünden suç duyurusunda bulunduk…” dedi.


 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik "Bir insanın gram kadar onuru olsa bir dakika durmaz istifa eder" sözlerine Twitter hesabından tepki göstererek şu cümleleri kullanmıştı:

"Onursuz olan, Kılıçdaroğlu'dur. Büyükelçilere bu cennet vatanı pazarlayan, Askerimize "kimyasal silah" kullanıyor iftirası atanları savunan, Emniyet ve Jandarma'ya "cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti" yaftası takan PKK’nın Suriye kolu PYD'yi "barış elçisi"(!) ilan eden, PKK mensuplarını sözde "gazeteci" diyerek savunan, Türkiye'de terör bitiyor diye üzülen, Eşkıya takımına mahkeme bastıran, 15 Temmuz'a "tiyatro" diyen, Kaç seçim kaybettiğini unuttuğumuz, koltuğunu işgal eden, KILIÇDAROĞLU ONURSUZDUR!"

Editör: Yadigar Hanım