Seçimlerde istediği sonucu alamayan CHP, ilk iş olarak Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) yeniledi. MYK'da parti meclisinin aldığı kararla kurultay tarihini de belirteyen CHP'de Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni üyelere, "Dışarı çıkın" talimatı verdi.

Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) yeniden belirleyen CHP'de parti meclisi aldığı kurultay tarihi için karar aldı. Temmuz ayında başlayıp Ekim ayında tamamlanması beklenen kongrenin ardından parti meclisinin toplanarak kurultay için gün belirlemesi beklenen CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayda yeniden aday olacağı konuşuluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "değişime" işaret ettiği CHP'de değişim çalışmaları kapsamında parti tüzüğünde değişiklikler yapılacağı, bu kapsamda bir komisyon kurularak, tüzüğün daha demokratik hale getireleceği bildirildi. 

CHP'li kurmaylar, komisyon çalışmalarına ilişkin, "Tüzüğü daha demokratik bir hale getireceğiz. Siyasi katılımı artıracağız. Kadınları, gençleri, engellileri siyasette daha aktif kılmak için ne yapabileceğimize bakacağız. Sonrasında tüzükle ilgili ekim gibi yapacağımız kurultayımızda bir komisyon oluşacak. Bu yapılacak çalışmaları ele alacaklar. Sıfırdan bir tüzük hazırlamayacağız ama mevcut tüzük içerisinde kimi değişikliklerin yapılması öngörülüyor” açıklamasında bulundu.

GENÇLER VE KADINLARA DAHA FAZLA YER VERİLECEK

Toplumdaki gençleşme beklentisi nedeniyle yeni süreçte partideki kadın ve genç isimleri daha fazla öne çıkartmayı hedefleyen CHP'de Partinin Meclis grubu ve MYK da buna göre değiştirildi. CHP yönetiminde yaşanan değişimin "yerel seçimlerde aday belirleme sürecine de yansıması, daha fazla genç ve kadın adayların gösterileceği" belirtildi.

Editör: Yadigar Hanım