Habererk/ Lokman Happani/ Kilis 

Kilis cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada,  Merkez İslambey parkı içine 18:30 sıralarında terk edilmiş halde bulunan ve havanın yağmurlu olmasından dolayı hastanede “Yağmur” ismi verilen 1 haftalık kız bebeği tedavisinden sonra Sosyal hizmetler İl müdürlüğüne teslim edilmişti.  
Konu ile ilgili KGYS kayıtları ve yakın bölge güvenlik kamerası kayıtları incelenmiş, bebeği motosikletli iki şahsın bıraktığı tespit edilerek bu yönde çalışmalar yoğunlaştırıldı.

Yapılan araştırmalar sonucu motosikletin marka modelinden yola çıkarak, bebeği bırakan şahısların A.Y (38) ile H.Ö (33) olduğu, bebeğin annesinin ise H.Ö’in baldızı olan Suriye uyruklu E.H 'a ait olduğu tespit edildi.  E.H alınan ifadesinde bebeğin babasının gayri resmi birlikte olduğu Suriye uyruklu M.A isimli şahıs olduğunu, ailesinin bu durumu bilmediğini, korktuğu için eniştesi H.Ö’e terk etmesi için verdiğini söyledi.  Şahıslar 11.03.2019 günü alınan ifadelerinin ardından C. Savcısının talimatı üzerine serbest bırakıldılar olayla ilgi soruşturma devam ediyor. 


 

Editör: TE Bilişim