Kardeş ülke Kırgızistan’da Turan Partisi kurulduğu açıklandı.

Gazeteci Ceyhun Bozkurt yaptığı paylaşımda “Kırgızistan’da Turan Partisi kuruldu. Zamandaş Partisi eski başkanı Ceniş Moldokmatov kurulan partinin başkanı oldu. Küçük 4-5 siyasî parti de bu partiye katıldı. Kazakistan ve Özbekistan’da da hareketi destekleyen çalışmalar yapıldığını öğrendim.” dedi.

İSMAİL TÜRK ZİYARET ETMİŞTİ

Habererk imtiyaz sahibi İsmail Türk Kırgızistan'da 2017 yılında o dönemin Kırgızistan Zamandaş Partisi Genel Başkanı Ceniş Moldokmatov'u ziyaret etmişti.

Moldokmatov o dönem Cumhurbaşkanı gençlik danışmanlığı görevini yapıyordu.

Ceniş Moldokmatov "Emperyalistler zaman zaman kandaş olan, soydaş olan toplulukların arasına fiziki sınırlar koysalar da, kafamızda gönlümüzde bu sınırlar hiçbir zaman olmamıştır." dedi.

Genel Başkanı Ceniş Moldokmatov Türk iş adamlarının ve Türk soydaşlarımızın Kırgızistan'a gelmelerinin yatırım yapmalarını, Kırgızistan Turizmini, Kırgızistan coğrafyasını mutlaka görmelerini, yüzyıllardır birikmiş olan hasretin giderilmesine çok ciddi katkılar vereceğini açıkladı.

Moldokmatov, Bizler Türk topluluklarının kardeş ülke ilişkilerini siyaset üstü bakmamız gerektiğini, makamların ve siyasi görüşleri geçici olduğunu, kalıcı olan Milletler olduğunu ve Türk dünyasının bulunduğumuz coğrafyada barışa katkı vermesi gerektiğini ve bütün halkların mutlu yaşaması için mücadele ettiklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim