Türkiye'de enflasyon artmaya devam ederken pazardaki meyve ve sebzelerin fiyatı da her geçen gün cep yakmaya devam ediyor.

Altın ve dolarda beklenen gelişmeleri bir kenara bırakan ekonomist Remzi Demir, bu kez kış aylarında pazarda görülecek fiyatları gündeme getirmesi korkuttu.

Yeniçağ yazarı Remzi Özdemir, AKP iktidarıyla birlikte Türkiye'nin tarımında yaşanan acı yıkımı gündeme getirdiği görüldü.
Ülkemizin AKP'den önce 'kendine yeten' bir ülke olduğunu belirten Özdemir, artık birçok tarımsal gıda ürününün dışarıdan ithal edildiğini ifade etti.

DOMATESİN KİLOSU 20 LİRA OLACAK!

Domatesin, kilosunun 20 lira olduğunu belirten Özdemir "Tarım ülkesinde yazın ortasında bir kilo domatesin fiyatı 20 lira olur mu? Bakın oluyor işte! Belki kızacaksınız ama 20 lira bu ortamda bedavaya yakın bir fiyat! Sıkı durun, bu kışın bu domatesi en az 40 liraya alacağız. Daha güzel salkım domates isterseniz 50 lira vereceksiniz. Hele organik olsun, kokladığımda domates kokusu gelsin diyorsanız o zaman 70 lira vereceksiniz" yazarak ilerleyen günlerde yaşanacakları tahmin etti.
 

Editör: Ali Özyiğit