Kitle örgütlenmesinde ülkücü hareket !.
Yıl 1996 yer Ankara ;
Rahmetli Başbuğ Almanya'dan gelen ülkücülere ve Türkiye'deki işçi temsilcilerine iftar yemeği veriyor, misafirlerde sıra ile konuşma yapıyor , ilk konuşmacı Türk -iş Başkanı Bayram Meral, ikinci konuşmacı hak -iş Başkanı , daha sonra Türk federasyon genel Başkanı, en son konuşmacı ülkücü İşciler Başkanı konuşuyor.

Türk -iş Başkanı ve Hak-iş Başkanı işçilerin derdini problemlerini anlatıyor, Türk federasyon Başkanı ve ülkücü İşciler Başkanı ise Başbuğu överek başlıyor , MHP 'yi anlatarak konuşmasını bitiriyor.

Başbuğ son konuşmacı ve şu sözlerle konuşmaya başlıyor ;
Özellikle ülkücü işçiler temsilcisine bakarak, 
Sevgili davetliler MHP 'yi yönetenler var ,ülkücü hareketin yöneticileride var , siz kendi dertlerinizi anlatın ciddi manada size destek verenlerin problemlerini dile getirin , burası MHP 'nin anlatılacağı yer değil, siz kendi işlerinizle meşgul olurmusunuz.

Evet !.
Ülkücü kitle örgütlerinin hangi toplantısına giderseniz gidin, anlatılan konu partimizdir, hiç bir kitle örgütü kendi dertlerini anlatmazlar.

Ülkücü örgütlerin tamamı MHP 'den bağımsız hareket etmediği müddetçe, başarılı olmaları kitlelere açılmaları mümkün görünmemektedir.

Bağımsız düşünsün demiyoruz, görevlerini ifa ederken işçinin memurun gençliğin dertlerine ülkücü bakışla bakarak , siyasallaşmadan toplumu kucaklamalarının daha önemli olduğuna inanıyorum.

Ülkücü İşçilerin ülkücü memurların kısaca kitle örgütlerinin başarısının , mutlaka ülkücü harekete yansıyacağını düşünüyorum .

Neden bilemiyorum ?
Ülkücü hareketin hangi kesimine giderseniz gidin, bütün ülkücüler MHP ve siyasete şartlanmış durumdadır.

Hiç bir üniversiteli Üniversitesi'ndeki ufak bir problemini anlatmaz , belkide samimi olarak bilmez , MHP 'nin bütün sıkıntılarını doğru veya yanlış mutlaka bilirler.

Ülkücüler kitle örgütlenmesinde ciddi manada örgütlenerek , toplumun temel problemine sahip çıksın ,inanıyorum vatandaşda onlara sahip çıkacaktır.

Tabiiki bu işi bu noktaya getirenlere kızmak gerekiyor,siyasi merkez kendisini övenden , kendine destek verenden memnun kalıyor , kendi alanlarında çalışması için uyarmıyor.

AKP apartman yöneticisini bile seçerken nasıl örgütleniyorsa,ülkücü hareketinde işin ehilleri ile örgütlenmesi gerekmektedir.

Dünkü AKP işadamı işçi örgütleri gençlik örgütleri toplumun tamamını kucaklayacak şekilde, örgütleri ile kitleleri arkasına almaktadır.

Tabiki bu arada Türk Kamusen'i tebrik etmek gerekiyor, kendilerine ait güzel bir bina yapmışlar , ayrıca bütün hükumet baskısına rağmen gücünü koruyan, Türk Kamusen takdire şayan bir teşkilatçılık örneği vermektedir.

Neden Türk Kamusen başarılı oluyor? 

Kendi mesleki işleri ile uğraşıyorlar , bunun içinde başarılı oluyorlar.

Sonuç nedir?
Ülkücü hareket her alanda teşkilatlanmalıdır, ülkücü sivil kitle örgütleri MHP'yi değil , kendi yapılarını yönetmelidir.

Allah'a emanet olunuz.

HABİB YALÇIN