Türk Kızılay, 2014 yılında maden sularından "Türk" adını çıkartmıştı. Kızılay maden sularından "Türk" ibaresini çıkaran dönemin Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın İYİ Parti'de genel başkan danışmanı olması gündeme bomba gibi düştü.

Twitter'da bir kullanıcı, 2014 yılında maden sularından "Türk" adının çıkarılmasına ilişkin haberleri alıntılayarak, "Türk Kızılay maden sularından "Türk" adını çıkaran şu anda Meral Akşener'in sağ kolu olan başdanışmanı MYK üyesi olan dönemin Türk Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'dır." ifadelerini kullandı.

TÜRK İSMİ 2014'TE KALDIRILDI

Türk Kızılay, 1985 yılında Kızılay Afyon Karahisar ismiyle piyasaya sürülen, 2005 yılından beri 'Türk Kızılayı' adıyla satışa sunduğu maden sularının isminden 2014 yılında aldığı kararla etiketinde yaptığı tasarım değişikliği gerekçesiyle "Türk" adını kaldırmış, dönemin Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar imzasıyla yayınlanan açıklamada ise “Türk Kızılayı Maden Suyunun yenilenen imajı, birçok değişikliği de beraberinde getirdi. Bizi biz yapan değerleri koruyarak, günümüz trendlerine uygun ve tüketici alışkanlıkları doğrultusunda bir değişime imza attık. Araştırmalarımızdan yola çıkarak tüketici algısını da dikkate alarak Maden Suyumuzun ismini toplum genelinde benimsenen marka adıyla Kızılay Maden Suyu olarak değiştirdik.” ifadelerine yer verilmişti.

Editör: Yadigar Hanım