26 Ocak 2020’de Kobe Bryant ve kızı Gianni (13 yaşında), yedi kişinin daha hayatını kaybettiği helikopter kazasında feci şekilde can verdi. Bryant’ın eşi, mahkemede eşinin ve kızının parçalanmış haldeki fotoğraflarının nasıl sızdırıldığını anlattığında gözyaşlarına hakim olamadı. Vanessa Bryant, şerif yardımcılarının ve itfaiyecilerin, NBA yıldızının ölümünden iki gün sonra bir barda ‘kafası kesilmiş ve parçalanmış vücudunun’ görüntülerini insanlarla nasıl paylaştığı anlatılırken hıçkıra hıçkıra ağladı.

Vanessa, sızdırılan fotoğraflar nedeniyle LA County Şerif Departmanı’na karşı milyonlarca dolarlık gizlilik davası açtı. Ölen kocasının ve kızının görüntüleri nedeniyle ‘ciddi duygusal sıkıntı’ çektiğini ve ‘fiziksel olarak hastalandığını’ iddia etti. Yas tutan Vanessa, görevlilerin fotoğrafları araştırma amacıyla değil, ‘kendi kişisel zevkleri’ için çektiğini öne sürdü.

Vanessa’nın avukatı Luis Li, mahkemdeki 10 üyeli jüriye dramatik bir açılış konuşması yaparken, kolluk kuvvetlerinin Kobe ve Gianna’nın resimlerini hatıra olarak çekip paylaşarak kazayı nasıl suistimal ettiklerini anlattı. Li konuşmasına, şerif yardımcısının bir barda otururken çekilmiş görüntülerini paylaşarak başladı. Videoda, memurun barmene bir şey göstermek için cep telefonunu tuttuğu görülürken, telefona bakan kişi, iddiaya göre Kobe’nin cesedinin ürkütücü görüntüsü karşısında şoke oluyor ve uzaklaşıyor.

“YANMIŞ ETLERİN, UZUVLARIN FOTOĞRAFLARI…”

Avukat, milletvekillerinin ve itfaiyecilerin enkazın etrafında nasıl dolaştıklarını ve helikopter kazasında parçalanan cesetlerin fotoğraflarını nasıl çektiklerini anlattı. “Yanmış etlerin, uzuvların fotoğraflarını çektiler. Vicdanları sarsan bir şey” diyen Li, kaza kurbanlarının ‘et yığını’ olarak görüldüğünü söyledi ve eşinin fotoğraflara bakmayı reddettiğini iddia eden bir dedektifin ses kaydını dinletti.

Editör: Habererk Habererk